Petnaesti protest "Novi Sad protiv nasilja" posvećen Predragu Voštiniću i svim saborcima koji trpe režimsko nasilje 1Foto: A. L./Danas

Petnaesti protest „Novi Sad protiv nasilja“ održaće se u petak 15. septembra od 18 časova okupljanjem u Katoličkoj porti.

„Od meseca maja tražimo da se ispune zahtevi i normalizuje stanje u društvu, od maja ukazujemo na problem bezbednosti u Srbiji i kao rezultat dobijemo napad na Predraga Voštinića iz Lokalnog fronta. Napad na Predraga je napad na sve nas“, kažu organizatori protesta.

Okupljanje u petak biće posvećeno aktivisti Predragu Voštiniću i kako dodaju organizatori svim „saborcima i saborkinjama koji su izloženi svim vrstama nasilja koje sistematski proizvodi partijsko-kriminalni klan Aleksandra Vučića“, te podsećaju da je nasilje nad aktivistima i građanima koji misle slobodno postao način vladanja koji mora prestati.

Protest organizuju; Demokratska stranka, Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, GP Bravo, Nova – Da se struka pita, Zajedno, Pokret za preokret, Pokret slobodnih građana, Srbija centar – SRCE, Zeleno-levi front, Omladinsko-studentska akcija – OSA, i Narodni pokret Srbije.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari