Protest opozicije u Novom Pazaru, održan na ivici incidenta 1Foto: Gradska uprava Novi Pazar

Opozicione Stranka pravde i pomirenja (SPP), Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka i Građanski pokret Sandžaka (GPS) organizovale su danas u Novom Pazaru protest, jer smatraju da su lokalni izbori pokradeni, odnosno da im je otet jedan odbornički mandat zbog čega ne mogu da formiraju lokalnu vlast.

Njihovi predstavnici tvrde da će na svaki način zaštititi volju građana iskazanu na lokalnim izborima.

Okupljeni su, noseći transparente i skandirajući protiv lokalne vlasti, prošetali gradskim ulicama, dok su ispred zgrade Gradske uprave navijači i funkcioneri do sada vladajuće Sandžačke demokratske partije (SDP) pratili utakmicu fudbalera Novog Pazara.

Prilikom prolaska opozicionih pristalica pored zgrade lokalne samouprave došlo je do verbalnih čarki, a fizički sukob sprečila je policija, koja je bila postavljena između dve grupe.

Nosilac liste GPS Edin Zećirović kazao je da je osnovni zahtev protesta poštovanje izborne volje građana i da zbog toga traže od svih nadležnih organa da reaguju.

„Pozivam predsednika Gradske izborne komisije Radoslava Milića, kojeg grad poznaje kao čoveka koji vodi računa o pravu, da podnese ostavku i da ne prekraja izbornu volju građana“, kazao je on.

Pozvao je , kako je kazao, i sve one koji znaju šta je odgovornost da stanu uz svoj narod.

Predstavnica SDA Sandžaka Hanadi Hajdinović rekla je okupljenima da „samo ujedinjeni mogu pobediti nepravdu, bezakonje i koruptivni sistem“.

Kazala je i da će iskoristiti sva zakonom dozvoljena prava, te istakla da će se nepokolebljivo boriti za pravdu i slobodu.

 

„Nećemo dozvoliti prekrajanje izborne volje građana, uprkos ucenama i zastrašivanju, narod im je rekao odlazite i zato moraju otići“, kazala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari