Protest u Kragujevcu i Batočini: Nema izbora u zemlji u kojoj se gazi Ustav (VIDEO) 1Foto: Twitter (arhiva)

Protest „Jedan od pet miliona“ održan je večeras na Đačkom trgu u Kragujevcu, a učesnici su poručili da ne odustaju od bojkota izbora, kako bi svaki sledeći put glasali kao „normalni građani normalne zemlje“.

„Ako smo se jednom opredelili na nepristajanje i rekli bojkot – onda je bojkot. Jednom nećemo izaći da bismo svaki sledeći put glasali kao normalni građani normalne zemlje u kojoj našim životima više neće dominirati strah i korupcija“, rekao je Jovanović.

On je rekao da nema izbora u zemlji gde se predsednica Vlade i predsednik države utrkuju u unižavanju funkcija koje obavljaju, kršenju zakletvi koje su položili i gaženju Ustava.

Dodao je da se ne ide na izbore tamo gde ne postoji ni Ustavni sud, republički javni tužilac, Agencija za borbu protiv korupcije, REM, ni slobodni mediji.

„Nemojte imati dilemu. Ne ide se na izbore u zemlji gde ministar unutrašnjih poslova ima lažnu fakultetsku diplomu i doktorat i potkrada državu zajedno sa članovima svoje porodice, u državi gde ministar finansija krade intelektualnu svojinu“, rekao je Jovanović.

Poručio je da se ne stoji u redu za glasanje sa ojađenim ljudima čiji glas košta jednu ili dve „crvene“ uz „kilo šećera i litar ulja gratis“.

Jovanović je rekao da građani koje je nazvao „nepristaše“ dugo i uporno ne pristaju na okupiranu državu i neslobodu.

„Ne pristajemo da nam Srbija ostane pusta, bez mladosti i pameti, ne pristajemo da nam truju vazduh, a kradu vetar zbog profita, zagađuju vodu i uništavaju reke zbog profita“, rekao je Jovanović.

Kazao je da dani pred još jedne nameštene i pokradene takozvane izbore „podsećaju na neizvesnost čekanja u rovu pred neku veliku i izvesno krvavu bitku“.

„Svake noći pod okriljem mraka, iz naših rovova iz straha ili ko zna kojih razloga nestane po jedan naš, do juče smo mislili, saborac za bolju Srbiju“, rekao je Jovanović i precizirao da je pre dva dana te „redove“ ojačala Gordana Čomić.

„Izabrala je gospođa Čomić stranu. Prevelika emotivna ili prevelika vezanost za poslaničko mesto bila je jača od svega što je govorila decenijama“, ocenio je Jovanović.

Dodao je da ona grabi krupnim koracima ka još jednom poslaničkom mandatu, ka novim privilegijama, možda i nekom ambasadorskom mestu i rekao da se ona vratila u odvratan brlog beščašća iz srpske prošlosti, ucenjena ili pohlepna.

„Ali možda je i bolje da pobegnu svi koji bi nam verovatno zabili nož, kad neprijatelj najžešće napadne“, poručio je Jovanović.

Član Organizacionog odbora Nebojša Veljković je rekao da je Gordana Čomić otišla u političku istoriju u koju će otići i Šutanovac, kao što su otišli „Srbija 21“, Nenad Čanak, Čedomir Jovanović i ostali.

„Moramo čuvati čast, to nam je ostalo jedino. Nemamo više šta da izgubimo“, rekao je Veljković.

Protest će biti održan i naredne subote na Đačkom trgu u 18 časova ispred Prve kragujevačke gimnazije, a najavljeno je da će se gradjanima tada obratiti Borko Stefanović iz Stranke slobode i pravde i Pavle Grbović iz Pokreta slobodnih građana.

Večeras je održan protest i u Batočini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari