Protest u Žitorađi zbog hapšenja posle dešavanja u kabinetu predsednika opštine 1saranijih protesta u Žitorađi Foto: Facebook / Djordja Van Jovic

Učesnici protesta „Jedan od pet miliona“ iz Prokuplja i Žitorađe okupili su se večeras ispred zgrade Okružnog suda u Žitorađi jer su trojica organizatora tog protesta u Žitorađi uhapšena, po navodima policije, zbog nasilničkog ponašanja.

Okupljeni su izrazili protest zbog određivanja mere policijskog zadržavanja do 48 sati Milanu Blagojeviću, Miljanu Saviću i Milošu Janaćkoviću za koje se po navodima policije „osnovano sumnja da su počinili krivično delo nasilničko ponašanje“.

Ranije danas došlo je do incidenta i fizičkog obračuna u kabinetu predsednika Opštine Žitorađa Ivana Stanojevića koji je ovu trojicu optužio da su ga fizički napali i tukli, zbog čega je intervenisala i policija.

Jedan od organizatora protesta u Žitorađi Milan Blagojević rekao je agenciji Beta ranije danas da je pretučen u kancelariji predsednika te opštine, toliko da je „izobličen“.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ranije večeras izjavio je da je predsednik opštine Žitorađa i član Srpske napredne stranke Ivan Stanojević dobio batine od tri organizatora protesta „Jedan od pet miliona“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari