Protest: Vlada da se izjasni o zahtevima do 17. aprila

Ostavite komentar


  1. Treba izdržati sav pritisak.Ali sa ovima će biti teško mnogo su se ukorenili .Evo i upropastiše i Kolubaru najveći deo kopa polje"D" stoji već 30 dana zbog njihove stručnosti a o tome nigde ni reči i naravno niko nije kriv

  2. Имам једно питање, заправо недоумицу: ко је поднео ове захтеве и коме? Посотји ли неко студентск о тело које је усвојило споменуте захтеве или је реч о попису који се врти по интернету и који свако допуњава по својој жељи? На пример, први пут видим тачку у којој се спомињу докторати Синише Малог и Небојше Стефановића.

  3. Slazem se sa zahtevima.Dopunio bih, sa zahtevom da nadlezne institucije provere poreklo kapitala svih tkv. tajkuna ,a nakon novih izbora prvo doneti Zakon o poreklu imovine.

  4. Kada im se oduzmu lazne diplome – vratiti sav visak od plata koje su primali godinama kao lazni akademski gradjani.

  5. nema odustajanja, a zahtevi su na mestu, deco samo se cuvajte da vas ne izmanipulisu, Vucic je majstor manipulacije, izmedju vas i njega mora da stoji granitna stena, udbasko smece Kurir vas kao podrzava,RTS vec popusta, cuvajte se da vas ne izigraju, zveri su to, obraza nemaju, za vlast bi sve uradili, morate da ih sabijete u cosak.

  6. Ukoliko bi postojeća vlast ispunila ove zahteve, nipošto se ne bi promenila suština problema u Srbiji, a to je posrednički sistem vlasti.Upravo zato AV se sprda sa demonstrantima kada kaže da oni mogu da šetaju gde žele i koliko dugo žele.Bez ustavnih promena tj. Uvođenja direktne demokratije čitav srpski narod se nalazi u klopci pljačkaša ,diktatora kojima nije u interesu uvodjenje demokratije i napretka društva već samo lično bogatstvo pljačka naroda i što duže ostajanje u sistemu vlasti.To traje već od vremena izgona turaka.Trenutno Srbija zaostaje po nacionalnom dohotku i opstem drustvenom bogatstvu(komunikacije,zdravstveni objekti,skolstvo,urbanizam,ekoloska zastita i td)više od 400 godina u odnosu na napredna društva zapada.

  7. Svaka cast Danas-u na izvestavanju do sada, ali ovo nisu nikakvi zvanicni zahtevi, s obzirom da se jos radi na usaglasavanju istih!

  8. Smenu REM-a ne moze da uradi Vlada Srbije, isto tako ni smenu Direktora RTS-a i urednike. Njih moze da smeni upravni odbor RTS, a direktora ne moze ni Upravni odborjer je on izabran putem konkursa. Smena RIKa opet nije u ingerenciji Vlade Srbije vec to moze da uradi Skupstina Srbije. Za doktorate je poznato da su vec bili predmet kontrole i koliko se secam oni su ispravni. Za Maju Gojkovic a vezano za glasanje na KiM , vazi odluka OEBS-a jos od 2006 god se glasa po istom principu. Nijedna vlast pre ove nije to smatrala da je prepreka za izbore na KiM. Na kraju da kazem da su svi zakoni o izboru i postavljenu clanova RIK, REM, RTS tako usvojeni, da ne moze nijedna Vlada Srbije da ih menja kako prohte, bilo ko da je na vlasti. Tako se stite institucije od poltickih stranka na vlasti. Njihova smena je moguca samo u parlamentu i to na dobro obrazlozen predlog.

  9. Neka mi neko odgovori kakve veze ovi zahtevi imaju sa studentima. Mislim da su ovo nebitna pitanja za poboljšanje statusa studenata i tačno se vidi da ovo nisu studentski već politički protesti.

  10. Još jedan zahtev, da odgovaraju svi koji su profitirali na našim leđima u zadnjih 15 godina.

  11. Na ulici se nikad u Srbiji nece odlucivati pa ni sada,jedino razgovorom moze da se dodje do resenja.

  12. Pa imali su izbore da se bore za zahteve i da daju kadrovsko politička rešenje. Videli smo šta je Srbija rekla a ovi "ne politički i ne stranački" protesti "spontano" organizovani u 15 gradova u isto vreme su odraz ko zna sve čijih bolesnih ambicija da destabilizuje Srbiju.

  13. Svi zahtevi su ok ali sustina je ponistenje izbora i raspisivanje novih sa pruzanjem istih uslova za predizbornu kanpanju.ovo sto je bilo je farsa jer sa svih medija jedan lik drzi govore non stop i idpira mozak gradjanima ali sreca da nije uspep kod svih.zsto poostrite zahteve a nas ce biti sve vise zajedno do pobede

  14. Lepo je neko ovde objasnio kako kod nas funkcioniše vlast i koje ingerencije ima Vlada kad je reč o ovim zahtevima protestanata. Ako bi se zaista čekalo da se svi ovi zahtevi reše, a dotle hiljade ljudi šetalo ulicama, bojim se da će pasti i novi sneg. Jesam za promene, jesam protiv diktature, jesam za slobodu medija, ali bojim se da ovako kako se krenulo, to neće ići lako.

  15. Spisak zahteva je OK, Ali poreklo novca Političkih partija je takođe važno kao i političara i njihovih članova poodice od kada su u bilo kakvom nivou vlasti…
    Zašto se hapse tajkuni a nema konačnih presuda, zatajilo tužilaštvo i sud.

  16. Sačuvajte spisak svih njegovih ćutologa/klimoglavaca,jednog dana će odgovarati,siguran sam!Kad-tad!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.