Protest: Vlada da se izjasni o zahtevima do 17. aprila 1Foto: Snežana Čongradin

Kako bi se otklonila negativna slika iskorišćavanja mladih za ciljeve političkih i drugih organizacija, učesnici Protesta protiv diktature koji su se do sada povezali iz Srbije i dijaspore saopštili su danas da svako ima pravo da podrži ove proteste, ali se oni  ograđuju od uticaja političkih stranaka.

– Protest je nastao spontano, shodno narastujućem razočarenju u funkcionisanje državnih institucija, nepostojanju slobode medija i neravnopravnom predstavljanju različitih političkih opcija tokom predizborne predsedničke kampanje. Napominjemo da je protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje, i da, iako ga u medijima nazivaju „Studentskim protestom“ ovaj protest je protest svih građana u kojem najmasovnije učestvuju studenti i mladi – ističe se u saopštenju oraganizatora protesta.

Oni su ponovili svoje zahteve :

1.Smena čelnika RTS-a i urednika informativnog programa RTS-a, zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti predsedničkih kandidata u predizbornoj kampanji.

2. Smena članova saveta REM-a, zbog nereagovanja na više stotina prekršaja i prijava  u vezi sa izveštavanjem medija u predizbornoj kampanji.

3. Razrešenje predsednice Narodne skupštine Maje Gojković, zbog suspendovanja rada Narodne skupštine.

4. Smene članova RIK-a, zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda.

5. Revizija – sređivanje biračkog spiska u cilju utvrđivanja tačnog broja birača.

6.Pojednostavljenje procedure glasanja u dijaspori.

7.Poništavanje lažnih doktorata visokih funkcionera Nebojše Stefanovića i Siniše Malog.

– Naš cilj je da se uspostave fer pravila igre u okviru kojih će se svaka legitimna politička opcija takmičiti i verodostojno prikazivati, a ne medijski i javno ignorisati – navedeno je u saopštenju.

Organizatori su pozvali sve medije da ovo saopštenje u celosti objave. I zahtevali od  RTS-a da se ovo saopštenje pročitaju  u Dnevniku 2.

Zahtevamo da se Vlada Republike Srbije izjasni i postupi u skladu sa navedenim zahtevima do 17. aprila 2017, istakli su i poručili da neće odustati.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

19 reagovanja na “Protest: Vlada da se izjasni o zahtevima do 17. aprila”

  1. Treba izdržati sav pritisak.Ali sa ovima će biti teško mnogo su se ukorenili .Evo i upropastiše i Kolubaru najveći deo kopa polje"D" stoji već 30 dana zbog njihove stručnosti a o tome nigde ni reči i naravno niko nije kriv

  2. Имам једно питање, заправо недоумицу: ко је поднео ове захтеве и коме? Посотји ли неко студентск о тело које је усвојило споменуте захтеве или је реч о попису који се врти по интернету и који свако допуњава по својој жељи? На пример, први пут видим тачку у којој се спомињу докторати Синише Малог и Небојше Стефановића.

  3. Slazem se sa zahtevima.Dopunio bih, sa zahtevom da nadlezne institucije provere poreklo kapitala svih tkv. tajkuna ,a nakon novih izbora prvo doneti Zakon o poreklu imovine.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.