PUF: Nenad Čanak – Vučićev antifašista

Ostavite komentar


  1. Nije tacna tvrdnja da ne trebamo drugu drzavu. Trebamo i to nasu Vojvodinu koju je Srbija okupirala 1918. I nije tacno da je Vojvodina izglasala prisajedinjenje Srbiji već Srem Bačka, Banat i Baranja pa ćemo tako izglasati i izlazak. I nismo izglasali prisajedinjenje Rep. Srbiji već Kraljevini Srbiji a sve ovo posle je van pravnog osnova deo Srbije. Iskrivljenu sliku predstavljate narodu, a istina je da ste Vojvodjansku zemlju i Naftu već prodali strancima i stavili na raspolaganje sebi i vašij Srbiji. Lako je tako biti dobar svom narodu. Opljackas Vojvodinu, das sumadiji i ti si dobar domacin. I lako je bilo od naftnih kompanija u Vojvodini napraviti NIS i prodati ga za tepsiju ribe.

    1. Đuro prijatelju, sa čisto
      Vojvođanskim imenom, da ti nešto rečem… Naša Vojvodina nikada nije bila država, a ako ćemo pravo okupacija pokrajine je krenula još pre 1691. godine kada su nam prvi đedovi prebegli u Ugarsku i počeli formirati Vojnu Krajinu… Čanak Nenad je Maja Gojković sa malo više mozga i inteligencije ali sa istim motivima, koji su isključivo vezani za sopstvenu zadnjicu, veliku… I sutra ako bude trebalo taj autonomaš će postati najveći Srbin samo ako mu gazda kaže da će imati koristi od toga… Mani se Đuro, Vojvođaneru stari, tih teških tema, ovde na severu Banata, gde duvaju lički vetrovi, a Mađari i Srbi begaju što dalje, nikom nije do autonomije Banata od Vojvodine…

    2. Je li te to drug Čanak podučio da širiš neistine o okupaciji? Kako bi i on postao mali lord nečega, a ti mu vešti zamenik. U pravu si da su Srem , Banat, Bačka izglasali prisajedinjenje i sigurno je da ako dođe do glasanja, Srem kao sredina koja je bila početkom i sredinom 19-og veka centar srpske duhovnosti a u 15-veku i centar srpske državnosti nema šta da traži van Srbije, može samo da bude opet centar srpstva. Pozdrav momcima iz PUF-a i zemljacima iz Bačke i Banata.

      1. Nista oni nisu dali Sumadiji. Sumadija bez puteva, bez fabrika, bez ljudi. Sav taj novac je na njihovim racunima, Sremac moj.

    3. Dao Sumadiji nije sigurno. Pljacka je nad svima nama pa i na tebi! Nego te ne razumeh ovo: dobar domacin?!?

    4. Ako se za Baranju lepo dogovorite sa Hrvatima, nek idu i Srem, Bačka i Baranja i Novi Beograd&Zemun pride. Ovcha, Borcha & Krnjacha se podrazumevaju. Obavezno i Rumune za Arad i Temišvar sa Tamiškim Banatom da upitate, možda im se dopadne ideja.

    5. Neko ko se zove Djuro, mogao je doci samo u 8. Ofanzivi. Znaci dodjos. U Novom Sadu se nalaze 3 najveca preduzeca u Srbiji NIS, Srbijagas i EPS, tako da za pljacku pitajte vase autonomase.

      1. E nek si mu rek’o…cuj Djuro Vojvodjanin…i on zna da je Srbija okupirala Vojvodinu….i onaj sto se potpisao kao sremac je neki Djuro sigurno a posto je i Canak Djuro nije ni cudo da imaju isti stav prema Vojvodini. Zato bi trebalo kao obaveznu lektiru u osnovnoj skoli uvesti sve od Jovana Jovanovica Zmaja, autenticnog Vojvodjanina i velikog Srbina u svakom smislu, a svim Djurama umesto nanogice zbog otvorenog zagovaranja secesije severne srpske pokrajine dati da napamet nauce sve cika Jovine pesmice…iz njih ce nauciti ne samo o Vojvodini i vojvodjanskim Srbima nego i o pravim zivotnim vrednostima sto ce ih uciniti i pametnijim i boljim ljudima.

    6. Ta Šumadija koju prozivaš gore živi od vas u Vojvodini.Beograd je urnisao svojom pohlepnošću sve delove Srbije.A ako si ti Đuro,ja sam vladika.Sram te bilo.

    7. Ima istine u napisanom od strane besnog „Djuro“, ( Djure), samo vise je nemoguce odvojiti Vojvodinu, pa da je milion Chanaka a ne jedan bucmasti, koji samo lici na lalu a nije lala vec je Dodjos.
      Svi u Vojvodini su Dodjosi , samo neki su dosli ranije neki kasnije.
      „Nema ljutis“ Igen.

    8. Ja sam iz Vojvodine, moji su iz Vojvodine vec generacijama i volim tu moju ravnicu vise od icega. Ali ako vi separatisti pokrenete bilo kakvu „bunu“, bicu vam i kadija i dzelat. Dosta smo se rasipali i razbijali, hajde za promenu da izgradimo nesto kvalitetno, recimo jaku drzavu za sve. A ti lalo, sledeci put kad budu izbori batali cvarke i izadji da glasas, i glasaj za nekoga ko nije kompletni moron i lopuza. Uradimo li svi to, svima ce nam biti bolje.

    9. Problem s vama autonomasima i secesionistima, a u praksi ste i jedni i drugi secesionisti i Vojvodjanski nacionalisti, je sto vas je mnogo malo, a mnogo cesto iznosite mnogo neistina, a niko od politicara nikad ne ustane i ne pobije vase neistine jednu po jednu. Moj dojam je kako ste uvek bili u politickom dilu. Vama odgovara postojanje te teme jer dogod ona postoji, vi imate svojih nekolko procenata glasaca koji vam omogucuju nesto poslanika APV skupstini i par poslanika u republickoj, nesto pozicija po drzavnim firmama i u administraciji, a njima odgovara da vi i vasa tema postojite jer na taj nacin mogu plasiti ljude kako se odvaja Vojvodina pa nam je potrebna stabilnost, tj. glas za vlast, mogu obezbediti armiji svojih stranackih funkcionerima pozicije na jos jednoj razini vlasti, a i posto ce uvek republicka vlast biti i vlast u APV jer APVojvodjani glasaju identicno ko i svi drugi u Srbiji, pa ce tako imati zaledje ako padnu na republickoj razini, sacuvace nesto politicke moci i izvor finansiranja u APV na neko vreme il ce pokusati mozda i opstati kroz politicko mesetarenje s manjinskim narodima u Vojvodini i Vojvodjanskim nacionalistima. APV je davno trebalo ugasiti, i decentralizirati a mozda i regionalizirati celu zemlju, ukljucujuci i Vojvodinu, no dogod postoji APV, to je nemoguce jer Vojvodjanski nacionalisti uteruju strah ljudima od bilo kakvog decentraliziranja i regionaliziranje jer im namecu dojam svojim ponasanjem i neistinama kako je to uvek uvod u secesiju i tako sto se bune pri svakom pomenu decentraliziranja u Novom Sadu visoko centralizirane APV..

    10. Jedva cekam da se koliko sutra resi KOSMETSKO pitanje i da tako prestane potreba za Vojvodinu kao Autonomnu Pokrajijnu. Srbija sa ekonomskim regionima, daleko od svih mogucih buducih prekrajanja granica i asparcavanja Srbije. Parlamentarna Monarhija, mala funkcionalna vlada, bi doprinela departizacije drzave.
      P. S. Dzaba Vam maske, kada ste prepoznatljivi, doduse po nikovima koji su uvek skriveni u Vasim otvorenim pismima.

    1. Vucic, Ceda, Canak, Taci i Hardinaj su koalicioni partneri. Nezavisno Kosovo i nezavisna Vojvodina je njihov zajednicki cilj.

  2. I jos nesto !!!! Godinama citam negativne komentare na racun „belih listica“ sa predsednickih izbora 2012 god.,pa moram da kazem par reci. Beli listici su bili odgovor borisu tadicu na njegovu kalkulantsku politiku koja je i dovela (stvorila) ove monstrume iz SNS. Bolje od mene te „dogadjaje“ je opisao novinar u „Politici“ od juce,prekjuce !!! O tome govori i Srbijanka Turajlic na N1 i to je sustina. Podrzati boljeg od sebe,dali iko u „ukrupljenoj“ DS o tome razmislja??? Neeeee,opet boris,sule,micun….itd…..pa dokleee ?????

  3. Govorite u svoje ime, a ne u ime svih Vojvođana. Na toj slici vam fale još samo kolica sa malterom, bambusi.

    1. Zašto vređate građevince? Šta fali kolicima sa malterom? Razmislite malo pre nego napišete komentar. Uzgred, ne vređajte (bambusi).

  4. Gospodo, slucajno ili namerno masite poentu. Uopste nije problem vredjanje Canka. I ja sam cesto govorim lose o njemu, mada ne koristim psovke, jer sam vaspitana. Glasala sam za LSV od samog pocetka i mislim da imam pravo da kritikujem Canka vise od vas jer je mene licno izneverio. Nije vas. Izneverio je ideju autonomije Vojvodine. Ali to uopste nije poenta onoga sto je Trifunovic uradio. On jeste izneo uvrede na racun Canka, medjutim kasnije pocinje da prica o kamionima na kojima ce okupatori uci u Novi Sad. Moj Novi Sad. Posto sam ja autonomasica, verovatno cu i ja biti ta koja ce okupirati svoj grad. Trifunovic je „pucao sebi u nogu“. Ne vredi da ga branite,. To sto je uradio je neodgovorno, huskacko i bezobrazno.

  5. Ovaj Canak je vecit! Odakle se on nafukao u Vojvodinu? I nije tacno da je sve jedno kad je ko dosao u neku sredinu. Oni sa duzim stazem bolje poznaju prilike, i po prirodi stvari se vise pitaju.

  6. Može i za Fantome pitanje? U koliko stranaka, su bili i u kom delu javnog sektora su se zaposlili za vreme vlasti DS?

  7. Ne poštujem ljude pod maskama. Pljuju i prozivaju a nemaju lica. Nije viteški!

    1. Identiteti fantoma su poznati kako vlastodrzcima tako i javnosti.Maske su sinonim za drzavu u kojoj zivimo.Pozz

  8. Čitam komentare, sve jedno te isto,a suština je ta da 1000 puta ponovljena laž na kraju postane istina. Tako i ova priča o tome kako zli ligaši oće da otcepe Vojvodinu, ma sram ih bilo. E, narode, narode, nikada pameti nećeš doći, pa onda nek te gaze, kradu, a ti se plaši otcepljenja

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.