Pupovac: Još nije definisano hoće li Dačić i Žigmanov imati i neke službene sastanke s članovima hrvatske vlade 1foto (BETAPHOTO/HINA/Admir BULJUBAŠIĆ/DS)

Predsednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) i Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac izjavio je da će idućih dana biti poznat protokol boravka ministara spoljnih poslova Ivice Dačića i ministra za ljudska i manjinska prava Tomislava Žigmanova u Zagrebu, na tradicionalnom prijemu uoči Božića koji organizuje SNV.

„Idućih dana znaće se protokol boravka Dačića i Žigmanova u Zagrebu. Ne očekujemo, naravno, mi nekakva čuda od tog njihovog dolaska. Ono što očekujemo je obnova komunikacije Hrvatske i Srbije i da će onda ona postati kontinuirana. Jasno je da smo pritom svesni svih ograničenja“, rekao je Pupovac za riječki Novi list.

Dačić je 31. januara izjavio za TV Pink da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tražio da se naprave „neke konekcije“ sa Žigmanovim i Pupovcem da „malo odledimo“ odnose sa Hrvatskom i da je moguće da će on i Žigmanov ići na Božićni prijem u Zagrebu, gde se očekuju hrvatski državnici.

Pupovac je naveo da još nije definisano hoće li Dačić i Žigmanov imati i neke službene sastanke s članovima hrvatske vlade ili će s njima eventualno s nogu porazgovarati u hotelu „Vestin“.

On je naveo da nema informacija o bilo kakvom pomaku u vezi s Vučićevom posetom Jasenovcu i da je sada najvažnije da se dogodi dolazak Dačića i Žigmanova, a sva ostala pitanja će uslediti.

Prijem će biti održan u petak, 6. januara u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Vestin, a prema pisanju Portala Novosti prisustvovaće mu Dačić, Žigmanov i patrijarh srpski Porfirije, a sa hrvatske stranke premijer Andrej Plenković sa ministrima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari