Žigmanov: Vučić mi je dao zadatak da stupim u kontakt sa Pupovcem 1Foto: FoNet/ Medija centar

Ministar za ljudska i manjinska prava Tomislav Žigmanov izjavio je danas, povodom najave šefa diplomatije Ivice Dačića o namerama Srbije da unapredi odnose sa Hrvtaskom, da je „više nego očito da postoji potreba da se obnovi zvanična komunikacija između institucija dveju država, a ne da se ona svodi na saradnju institucija dve manjinske zajednice“.

Dačić je danas TV Pinku rekao da Srbija u 2023. godini, na predlog predsednika Aleksandra Vučića, namerava da „odledi“ odnose s Hrvatskom.

„Istina je da mi je Vučić na jednoj sednici Vlade dao zadatak da stupim u komunikaciju s predsednikom SDSS-a Miloradom Pupovcem, kako bi se videlo može li u tom pogledu nešto učiniti“, rekao je Žigmanov agenciji Hina.

Poziv ministru spoljnih poslova Srbije na tradicionalni božićni prijem Srpskog narodnog veća u Zagreb i njegov pozitivan odgovor posledica je „čini se, našeg uspešno obavljenog posla“, ocenio je Žigmanov.

„Tim pre, jer će na prijemu biti državni vrh Hrvatske, pa će to biti prilika da se, makar i na marginama toga skupa, nakon dve godine održe prvi ozbiljniji razgovori na ministarskom nivou između dve države“, rekao je Žigmanov za Hinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari