Rada Trajković: Nemačka da prestane da podržava Vučića 1Rada Trajković Foto: N1 (Arhiva)

Bivša poslanica u kosovskoj skupštini i predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković uputila je otvoreno pismo…

… ambasadoru Nemačke u Srbiji Akselu Ditmanu zbog, kako je navela, drastičnog pomračenja političke atmosfere u Srbiji i jasnog trenda neprimerenih, histeričnih i nasilnih reakcija predstavnika vlasti na svako različito političko mišljenje.

Na pitanje Danasa zbog čega se odlučila da piše baš nemačkom ambasadoru, Trajković odgovara da je razlog tome snažna podrška nemačke administracije Aleksandru Vučiću, te zbog toga što je uoči svakih izbora on gost Angele Merkel, što predstavlja, kako ocenjuje, direktno mešanje u izborni proces. Ona smatra da Nemačka mora da prestane da podržava ovakvu vladavinu predsednika Vučića koja je neizdrživa i koja razara naše društvo, te koja će bez sumnje ostaviti trajne posledice po građane Srbije kao i odnose u regionu.

Trajković u pismu, između ostalog, navodi da očekuje pomoć Nemačke u otkrivanju ubica Olivera Ivanovića i njihovom privođenju pravdi. Ona se priseća da je ministar spoljnih poslova Nemačke u prošloj vladi Zigmar Gabrijel nakon februarske posete severu Kosova otišao veoma besan zbog ubistva Ivanovića i drastične kriminalizacije tog područja.

Ko je snimio spot

Upitana kako komentariše reakciju Srpske liste na njeno pismo i optužbe za napad na predsednika Vučića i malverzacije, te i da je od državnih para kupila stan u Beogradu i automobil, Trajković odgovara da su oni dužni da kažu ko je platio i snimio satanizujući spot o Oliveri Ivanoviću koji se danima emitovao na TV Pink i lokalnoj TV Most.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari