Rada Trajković puštena na kućno lečenje, posle torture koju je doživela od srpskih vlasti: Ako se ovo desilo meni, onda se može desiti svakom 1Foto: Twitter / Rada Trajković

Savetnica kosovskog ministra za zajednice i povratak i predsednica Evropskog pokreta Srba na Kosovu Rada Trajković nakon što je sinoć oko 20 sati sanitetskim vozilom prbačena u Prokuplje, jer joj je pozlilo nakon celodnevnog čekanja na prelazu Merdare, s obzirom na to da joj srpska policija nije dozvolila da pređe granicu, puštena je jutros u šest časova na kućno lečenje.

Ona je tu informaciju objavilu maločas na svom Tviter nalogu.

„Pozdrav, dobri ljudi. Jutros u šest časova, puštena sam iz bolnice na kućno lečenje. Stabilno sam. Hvala svakom od vas ko se za mene borio. To me je ojačalo. Hvala i svim političkim akterima i na Kosovu i u Srbiji koji su se decidno oglasili o torturi. Pokazali su se kao veliki ljudi! – napisala je Trajković.

Potom je dodala: „Ako se ovo desilo meni, koju javnost dobro poznaje kao nekog ko se 20 godina bori za Srbe na Kosovu, onda se isto može desiti svakom. Boli me misao na to za koliko sličnih priča javnost nije čula. Ali jedno je istina: svojim postupcima, ovaj režim se javno odriče civilizovanih vrednosti – navela je Trajković na Tviteru.

Rada Trajković je, takođe, upitala „kako jedna zemlja može raditi na regionalnoj stabilnosti a da joj službe bezbednosti vode nestabilni, hiroviti i bezbednosno kompromitovani ljudi“.

– Režim je izgubio svaki pojam za to šta je prihvatljivo u savremenoj Evropi. Jučerašnji dan je bio povratak u mračnu prošlost. Ja vas sve pozivam da se suprostavimo ovom nazadovanju, svako na svoj način, dnevno i bez grama straha. Ma šta to (kratkoročno) koštalo. Briga me za botovske napade. Ja sa lažima o sebi živim već 20god. Navikla sam. Mene zanima pravda, sloboda i istina – zaključila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari