Rada Trajković: Vučić hteo da bude De Gol, ali će ga istorija pamtiti kao Čarnojevića 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Rada Trajković, predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i savetnica u kosovskoj vladi, smatra da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić hteo da bude De Gol, ali da će ga istorija pamtiti kao Čarnojevića.

Ona je posle sinoćne runde pregovora Beograda i Prištine u Briselu na svom Tviteru napisala:“Vučić je hteo da bude De Gol a bojim se da će ga istorija pamtiti kao Čarnojevića. Srbi na Kosovu su nepripremljeni za dogovor i blizu masovne seobe. Ni on ni Kurti ne trude se da ih stabilizuju. Bojim se da je plan pustiti ih da odu. A bez Srba nema razloga za ZSO. ‘Problem’ rešen!“ napisala je ona.

Kako je dodala, Vučić je učinio sve da oslabi poziciju KS Srba: izveo ih je iz institucija na barikade i od njih napravio bezbednosni problem (ostavivši ih na cedilu).

„Kada sam ja prozivala kriminalce imenom i prezimenom, umesto da se od njih distancira on ih je izjednačavao sa čitavim narodom. Davno nas neko nije ovako unazadio. I to u trenutku kada trebamo biti najmudriji“, zaključila je ona.

Podsetimo, sinoć je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borelj saopštio da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti iskazali spremnost da Beograd i Priština pristupe sprovođenju postignutih sporazuma, ali i da su potrebni dodatni sastanci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari