Rada Trajković: Vučić predao deo srpske elektromreže

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova

Ostavite komentar


  1. nije predao vec PRODAO valjda.. za neki ustupak ..imam teoretsku pretpostavku..obzirom da drzava Srbija preko budzeta EPSA poklanja struju srpskom stanovnistva a da dalje ne moze da prenapreze sistem a i MMF pritisnuo,on pravi manevar..evo vam sistem na kosovu pa se vi nosite sa neplatisam a jeftinije nam je da im pomazem iz budzeta direktno ili placam sto ne naplatite nego ovo 20 god poklanjanje..cist dil

    1. Oprostite ali kakva je bila mogucnost da Srbija zadrzi navedeni elektroenergetski sistem?
      Da posalje vojsku na KiM??
      Ne budite smesni.

      1. Mogućnost je da izađe ispred medija i kaže istinu o situaciju sa Kosovom umesto što petlja i laže deset godina da bi sebe očuvao na vlasti.Baca varnice svuda okolo,glumi velesilu,svađa nas sa svima a svestan je da smo dotakli dno.

      2. To je suština.
        Srbija poštuje Rezoluciji SB OUN 1244, jer je to u interesu građana Srbije na KiM, barem tako kažu zvaničnici. Po ovoj rezoluciji, Srbija mora da sve ingerencije na KiM preda „međunarodnoj zajednici“. U ovoj rezoluciji nema posebnog statusa za“ Sever KiM“ niti za institucije države Srbije na sereru.
        Svetu se ne žuri, zato nas evo već 20 godina na posredan način primoravaju da uradimo ono što smo morali da uradimo u junu 1999. goidine. Umesto da Srbi na sereru KiM žive od svoga rada, neko ih je usmerio u pogrešnom pravcu, da žive od mistinje, duplih plata (od Srbije i od takozvane Prištine) duplih ličnih karata, šverca akcizne robe itd.
        Sve pre ili kasnije dođe na naplatu.

      3. I treba da posalje svoju vojsku jer iza nje stoje osobe koje bi cvrsto branile svoju otadzbinu poput tebe.

      1. Kako nije kad su objavili mediji. Samo izdajica cuti..da bi se održao na vlasti. Zaduzio Srbiju vise nego svi vladari ikada. A narod na ivici gladi.

  2. Da smo odmah priznali Kosovo, manje bi nas kostalo. Na ovaj nacin AV njima daje sve sto zatraze, a i vise izgleda, tako da je ostalo samo formalno priznanje, koje ce odraditi promenom ustava na referendumu. Verujte da ce narod glasati zate izmene, jar mu je dosadilo mrcvarenje sa Kosovom. Sve je to AV planski odradio, po savetu Tonija Blera.

    1. Vučić pametno radi. Ne za Srbe i Srbiju, nego za sebe. Milijarde su odavno spremljene na tajnim računima. Putin jedva čeka takvog lika i njegove milijarde u azil. Moći ćete mu staviti soli na rep. Ni prvi ni zadnji.

    2. Shodno načinu na koji zaključujete, mislim da ćete teško izaći iz te osnovne škole. Zaključak Vam je na nivou predškolskog uzrasta. Hajde da podjemo Vašom logikom i da vidimo dokle ćemo stići? Da bi nam bilo bolje i da bismo napravili VELIKI PROGRES, kada priznamo Kosovo, da bismo bili još bolji i progresivniji, hajde da „priznamo“ i Rašku ili kako je neko još zove Sandžak, pa Vojvodinu, potom, da zadovoljimo teritorijalne aspiracije Bugara, Rumuna, Makedonaca, bošnjaka i Hrvata, sve dok SRBIJA ne dogura do Vašeg dvorišta. E, tu ih čeka „pravi Srbin“ i dalje više ne može?! Mislim da će to biti vrhunac svih naših „uspeha“?! Ako nas Kosovo, toliko košta, koliko Srbiju koštaju ljudi poput Vas? Da li i Vas I Vaše selo treba da „priznamo“ ?!

  3. Nemačka politika sluga je svojoj privredi i profitu. Srpska politika, takođe sluga je Nemačkoj privredi i profitu uz odgovarajuće provizije pojedincima kroz poslove na realizaciji interesa Nemačke privrede.

  4. Lukav je ko kojot. Sve vreme tece prica kako NIKAD nece da prizna nase Kosovo, a ustvari sve je uradio u korist neprijatelja. Sad i nemora da prizna.

  5. Prvo yo nije srpska elektromreža već jugoslovenska.Srbija ni dinara nije dala za Kosovo.Kosovo je izdržavala SFRJ preko fonda za ne razvijene republike i KiM.Drugo do okupacije KiM 1988 ona je bala samostalno deo u SFRJ kao i sve republike

    1. По вашем мишењу изгледа тако, али према уставу било које од Југославија КиМ је било аутономија у оквиру Србије а Бединтерова комисија је након распада утврдила да су границе република будуће границе држава.

    2. Pa u ovo sto si rekao ni ti ne verujes. Necim si isfrustritan pa svoje frustracije ispoljavas u komentarima. poseti psihologa. Ovo sto ti pricas je kafanska istorija i da ne kazem da je opasno sta lupetas, a jos opasnije sto ti verujes u to.

  6. Vucica narod podrzava i ne mora da se bavi bilo kakvim maverzacijama da bi ostao na vlasti. On nista nije prodao za ovih osam godina, za razliku od opozicionih lopova, koji su unistili sve sto su stigli za dvanaest godina.

  7. Da bi dobio Nobelovu nagradu Vučić predaje korak po korak srpske interese i zaokružuje i cementira državnost Kosova.

  8. Kako moze da preda nekome, u ovom slucaju Kosovu kada covek nije priznao nezavisnost Kosova i Kosovo pripada Srbiji?

  9. Deo severa KiM ustupljen Prištini zarad malog popuštanja pritiska EU na režim u Srbiji. Kao kod Šekspirovog Mletačkog trgovca: parče mesa sa tela za parče pogodnosti.

  10. A, što ti nisi to sprečila? Što nisi reagovala dok je postupak bio u toku? Da li je moglo nešto da se spreči, kad znaš da i ti sigurno imaš lična dokumenta „države“ Kosovo?

      1. Tako je Milutine, cereka se na pomen zute kuce, pokazuje srpskom narodu na Kosovu srednji prst, nikada nista dobro nije ucinila za srpski narod, nikada.

  11. Da li je ovo ona Rada Trajković koja je nosila „četnočku kokardu“ sa Vučićem Šešeljem i Nikolićem i bila u koaliciji sa Mirom i Slobom Marković kada su izdali Srbe zapadno od Drine proglašavajući „slobovu retardiranu jugoslaviju“ (SRJ) . Zar nije ova Rada Trajković bila radikalski ministar u vladi srbije sa Vučićem ali je „doživela prosveljenje“ kada je ostala bez funkcije.
    Meni bi bilo interesantno da Rada Trajković ispriča kao „svedok saradnik“ kako su ona i radikali krali i pljačkali 90tih i zašto nisu završili po zatvorima posle 2000

  12. Jel se sećate kad se podsmevala pitanjima novinara vezanih za Žutu kuću i trgovinu organima Srba? Izdajnica

    1. Tvoj (sa prethodnim) komentar je ‘argumentum ad hominem’. A na kraju će ispasti da je Kosovo zaista NAJSKUPLJA srpska reč.

  13. Dok albanci imaju Vucica nemaju sta da brinu, na kraju samo da mu podignu spomenik pored klintovog.

  14. Da je tu Marko Đurić energentski sistem i jezero Gazivode bi još bili u našim rikama. Bilo bi već 9:0 za nas. Ovako postoji opasnost da Severna Mitrovica ostane u mraku ako Srbija ne plati potrošenu el. en. Građani Mitrovice nisu do sada plaćali struju to su umesto njih oduživali građani Srbije preko budžeta.

  15. Čak i da je tako kako Rada kaže…pa šta…šta je moglo da se uradi…baš ništa…ceo elektrosistem je trebao i morao da pripadne Prištini i to je bila završena stvar…šta je to Srbija kontrolisala…neplaćanje struje na severu…objekte oko Gayivoda…baš ništa od toga…Vučić nije dao ništa nego je Priština preuzela sistem i to je sve što se dogodilo i što nikako ne može biti loše…ali e vidim što se tu Rada buni…pa Vučić je njen dugogodišnji partisjki drug…tačno je da je pokušala da se ubaci u njegovo okruženje 2013 ali Vučić je pametniji od Djilasa što se tiče kadrovske politike…jednostavno je ‚‚šutnuo‚‚…neka Rada pojasni dva stana u centru Beograda…penzijski fond i plate za njenu decu u vreme kada je bila direktor Doma zdravlja u Gračanici…manjak od 80.000.000 dinara…i ono najvažnije njene ekstremne stavove u vreme kada je bila radikalka … uvreme kada su ona njeni šefovi učinili sve da dva naroda zamrze što je više moguće…

  16. Prosla su ona 72 sata koja je vucic kupio sebi kako bi posle sastanka sa svojim politickim sledbenucima na Kosovu i domacim sns poslusnicima, objasnio ovdasnjoj javnosti sta je, kako u zasto predao Albancima na Kosovu.
    Jos jedna u velikom nizu njegovih lazi i obmana za koje ce morati da odgovara.

  17. KiM je i dalje Srbska teritorija tako da nikome sa strane nije ništa dato a to sto ste se vi već odrekli to je vaš problem.

  18. Pa to je plan, deo, o priznavanju Kosova od syrane AV tj SNS i Skupstine. Sledi promena Ustava.
    Edi Rama, prijatelj AV je javno izjavio kako ce Srbija, Kosovo i Severna Makedonija biti republike Velike Albanije. Zato mi uzurbano gradino autoput Nis – Tirana.

    1. Veoma slaba opozicija i njeni pokusaji napada,pa kakvi pokusaji,takvi i argumenti-nikakvi.

  19. Ovde su bitne dve stvari: prva, koja ima veze sa energetikom, a je da će ubuduće energetski sistem Srbije dobijati struju sa Gazivoda, što ranije nije bio slučaj. I druga, koja nema veze sa energetikom, a to je činjenica da je Rada Trajković bila privezak Bernara Kušnera, koji se posprdno odnosio prema pitanju, po zlu čuvene, Žute kuće.

  20. Ja Radi nista ne verujem. Pratim sta izjavljue i mnogo toga sto je izenla ispala je neistina.Tako da i ove tvrdnje ne verujem.

  21. Predsednik je obećao da dok je on na vlasti nikad neće predati Kosovo, verujemo mu i tako će i ostati uz podršku naroda.

  22. Rada je dugo u politici, sigurno dobro panti i zna ko je i kad potpisao sporazum kojim sve prelazi u ruke Prištine. To nije ova vlast, ali potpisano se mora ispoštovati i to se sad radi.

  23. Posle bitke svi smo generali, a uz to mnogo je lakše komentarisati iz Beograda, nego da si dole.

  24. Rade je prestala da se bavi interesima Srba na KiM, i izlazi u javnost samo onda kada treba da napadne Vučića.

  25. Pa što si ti onda otišla za BG., i ništa nisi uradila da do toga ne dodje, ako je je uopšte i došlo do toga.?

  26. Sve je jasno,nikakve velike pameti ne treba,Vucica treba sto pre razvlastiti,oduzeti ovlascenja koja je prigrabio a nema po ustavu ,tako da ce biti dostupa zakonu i priveden pravdi,da odgovara za sve zlo sto je naneo srpskoj drzavi i Srpskom narodu za ovih 30 godina.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.