Rade Bastafoto FoNet/Ministarstvo privrede Ðorđe Krstić

Niko od ministara još uvek nije dobio poziv za sutrašnju sednicu Vlade Srbije na kojoj se, kako je najavljeno, očekuju „istorijske odluke“, saznaje nezvanično agencija Beta u vladi.

Tu informaciju Beti je potvrdio i ministar privrede Rade Basta, koji je rekao da nije dobio poziv za sednicu vlade i da ne zna šta će biti na dnevnom redu.

Basta nije znao odgovor na pitanje da li je u planu rekonstrukcija vlade ili raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

„Za dnevni red pitajte (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića. Niko od ministara nije dobio poziv za sednicu vlade koja je najavljena za četvrtak“, rekao je Beti ministar Basta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić obratiće se javnosti danas u 20 časova.

Vučić je najavio da će izaći s novim planovima i programima i da građane Srbije očekuju „važne političke i ekonomske vesti“.

Brnabić je rekla da je s predsednikom i ministrom finansija Sinišom Malim radila kalkulacije i proračune da se vidi šta može dodatno da se preduzme od ekonomskih i političkih mera, koje će danas biti objavljene.

Premijerka je proteklih dana, u nekoliko navrata, najavila da je spremna i da podnese ostavku.

Vučić je ranije najavio i održavanje beogradskih i, kako je rekao, nekih drugih izbora.

„Ako hoće izbore u Beogradu, imaće izbore u Beogradu. Biće izbora u Beogradu, ali biće i nekih drugih izbora. I da im učinim još jednu uslugu, kažu da im je teško zbog smanjenja cenzusa, da kršim evropske norme. Evo možemo na pet odsto da vratimo, na sedam za koalicije, pa idemo pred građane Srbije“, rekao je Vučić.

Predstavnici opozicije, koji tehnički organizuju masovne proteste protiv nasilja u Srbiji, kazali su da od Vučića očekuju da ispuni sve zahteve građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari