Rade Basta: Dodiku je mesto u zatvoru, pozivam međunarodne institucije da otvore istragu 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik entiteta u BiH Republike Srpske Milorad Dodik podriva teško stečeni mir u regionu Zapadnog Balkana, umešan je u korupciju i kriminal i njemu je mesto iza rešetaka, poručuje bivši ministar privrede Rade Basta.

Od suštinskog značaja je da se uključe nezavisne međunarodne institucije i da se otvori nezavisna istraga koja će raščistiti sve prljave poslove u koje je umešan Dodik u celom ovom regionu, dodaje Basta.

„Rušitelju mira i medijskom manipulatoru Miloradu Dodiku mesto je u zatvoru. Nezavisne međunarodne institucije su te koje imaju kredibilitet da otvore istragu i ispitaju sve kriminalne i korupcionaške afere u koje je umešan Dodik, posebno u Republici Srbiji, ali i u ostatku regiona. Međunarodne institucije raspolažu relevantnim podacima i zato ih pozivam da dostave sve informacije kako bi građani bili upoznati o kakvom se političaru zaista radi i od kakvog političara bi vlast u Srbiji morala da se ogradi. Potrebna je reakcija zemalja članica Kvinte i institucija Evropske unije jer su u pitanju prljavi poslovi koji se odvijaju u celom regionu“, navodi Basta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari