Radikali se vraćaju na vlast u Nišu 1Foto: Fonet / Kostadin Kamenov

Za predsednika Skupštine grada Niša danas je izabran Rade Rajković, kandidat izborne liste okupljene oko SNS i predsednik niškog odbora Pokreta socijalista.

Time su tu značajnu gradsku funkciju posle osam godina izgubili socijalisti. Izborom Rajkovića za predsednika, kao i Ružice Dorđević (SNS), koja je do juče bila gradski zaštitik pacijenata, za sekretara Skupštine grada, konstituisan je lokalni parlament.

Još uvek aktuelni gradonačelnik Niša Zoran Perišić (SNS) najavio je da će buduću skupštinsku većinu, koja će imati 41 od ukupnpo 61 odbornika, činiti koalicija oko SNS (28 odbornika), koalicija oko SPS (osam) i radikali (pet odbornika). Radikali nisu imali nijednog odbornika u SG od 2012. godine, a u lokalnoj vlasti sporadično su učestvovali još u prvoj polovini devedesetih.

Perišić je kazao da je kandidat za budućeg gradonačelnika Niša Darko Bulatović (SNS), inače bivši predsednik niške gradske opštine Crveni Krst, direktor Jugoistoka, invalidski vojni penzioner i njegov bliski saradnik. Novi gradonačelnik i Gradsko veće trebalo bi da budu izabrani za desetak dana, najavio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari