Radikalni levičari najavljuju učešće na izborima u Beogradu 1Foto: Privatna arhiva

Partija radikalne levice, koja je nastala promenom imena Socijaldemokratske unije, oglasila se saopštenjem u kome navodi da je u nedelju održala kongres i da su njeni članovi i članice odlučili da izađu na predstojeće izbore za gradsku vlast Beograda.

Beogradski izbori su prvi korak u dugoročnoj borbi koja je pred nama, navodi se u saopštenju PRL poslatom medijima, kao običan dokument, bez stranačkog znaka i memoranduma.

„Pozivamo sve radnike, seljake, studente, penzionere, nezaposlene, obespravljenu većinu u našoj zemlji da nam se pridruži i da zajedno pokažemo da sistem koji nas tlači već trideset godina ima alternativu“, navodi se u saopštenju PRL i dodaje da ova „mlada stranka“ odbija „lažna dvojstva između političkih stranaka koje se bore za prevlast unutar tlačiteljskog sistema“.

„PRL je mlada stranka čiji je staž na političkoj sceni nešto duži od godinu dana, ali ipak organizacija koja je za kratko vreme okupila ljude dosledne svojim idealima, aktiviste koji se godinama posvećeno bore u različitim društvenim borbama i koji su spremni da se upuste u borbu za socijalističko društvo i bolju budućnost građana Srbije“, poručuje se u saopštenju Medijske službe PRL.

Najprepoznatljivija ličnost PRL bio je sociolog Jovo Bakić koji je pre pola godine napustio ovu partiju. Prema dostupnim infromacijama sa sajta, Partijom radikalne levice rukovodi predsedništvo, među čijim članovima je Ivan Zlatić, poznati levičarski aktivista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari