Bakić: Zamerena mi je kritika kineskog imperijalizma i anticiganizam 1Foto: FoNet/Marija Đoković

Sociolog Jovo Bakić, član izvršnog odbora Partije radikalne levice i jedan od osnivača ove političke organizacije, napustio je nedavno tu stranku. Kako u izjavi za Danas kaže da se na taj potez odlučio zbog uvreda i moralno-političkih lekcija nekih članova koje su mu pojedinci iz vrha partije uputili.

– Predsedništvu je zasmetala kritika kineskog imperijalizma, optužen sam za nepoštovanje programa u javnim nastupima, a čak mi je zameren i anticiganizam. Sve u svemu, posle uvreda i moralno-političkih lekcija nekih članova predsedništva i nedovoljne reakcije članstva Glavnog odbora, razumeo sam da u toj partiji nema mesta za mene, pa sam je napustio – zaključuje naš sagovornik.

Prema navodima iz saopštenja Predsedništva Partije radikalne levice, upućenog članovima, a u koje je Danas imao uvid, Jovo Bakić, član Izvršnog i Glavnog odbora PRL, podneo je ostavku na sve funkcije i istupio iz stranke.

– Nakon tribine Partije radikalne levice „Srbija nije kolonija“, Predsedništvo Partije radikalne levice je ocenilo da neki od stavova koje je Jovo Bakić izneo na tribini nisu stavovi iz programa PRL. Pošto je rukovodstvo PRL skrenulo pažnju Jovu Bakiću da očekuje da u javnim nastupima u ime naše partije zastupa načela i pozicije partije, on je odlučio da istupi iz PRL – piše u tom saopštenju.

Kako se dodaje, Partija radikalne levice je nastala kroz povezivanje levih grupa i pojedinaca svesnih neophodnosti da se u Srbiji izgradi istinska leva parlamentarna snaga.

– Jovo Bakić je dao značajan doprinos tom procesu i uvereni smo da će i ubuduće nastaviti da doprinosi jačanju levih snaga i ideja u društvu u Srbiji – zaključuje se u saopštenju Predsedništva Partije radikalne levice.

Podsetimo, početkom septembra prošle godine Socijaldemokratska unija, stranka koja pod ovim nazivom postojala od 1996. godine, promenila je ime u – Partija radikalne levice. Jovo Bakić je na Kongresu PRL izabran za člana Glavnog odbora, tela koje određuje strateško usmerenje partije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari