Radnik V. K. o upadu ROSU na Gazivode: Uperili mi pušku u grudi i dali u ruke pocepanu zastavu 1Kosovska policija Foto: kosovopolice.com

Otišao sam na veliku branu na Gazivode da izmerim nivo vode zbog kiše, kada sam video četiri pet pripadnika Rosu kako obijaju kapiju i kućicu. Uperili su puške u mene, ispitivali me i iscepali zastavu, a onda me oterali, ovako za Kosovo onlajn današnje događaje opisuje radnik V. K. koji je na brani zatekao pripadnike specijalnih jedinica ROSU.

Kako kaže, na Gazivode je otišao da izmeri nivo vode nakon obilnih kiša, što mu spada u opis posla, kada je prema njegovim rečima video petoricu pripadnika ROSU kako obijaju kućicu i lome kapiju na velikoj brani.

„A, onda su me ugledali i potrčali ka meni, valjda me nisu očekivali. Uperili su puške, duge cevi u mene, pitali su me ko sam i šta radim ovde, pokušao sam da im objasnim da sam kao portir zadužen da merim nivo vode. Hteli su da znaju ima li kamera na kućici, rekao sam im da ne znam, nakon čega su me pitali dal je ovo Kosovo ili Srbija. Samo sam im rekao da sam rođen ovde, a onda su uzeli da cepaju srpsku zastavu. Kad su je iscepali vratili su mi je i rekli da sam „voljno“ i da bežim odavde“, rekao je nam je radnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari