Radulović: Cilj je pobeda 1Foto: FoNet/Dragan Antonić

Naš cilj nije da pređemo cenzus, već da pobedimo i sprovedemo program, izjavio je danas predsednik Pokreta Dosta je bilo Šaša Radulović, koji ističe da u koaliciji sa pokretom Dveri očekuje jak dvocifren rezultat u Beogradu.

Radulović je na skupštini stranke rekao da, ukoliko na beogradskim izborima 4. marta ta, kako je nazvao, tehnička kolaciji DJB i Dveri ostvari rezultat od 15 odsto, mogu da očekuju pobedu na sledećim parlamentarnim izborima.

Napravili smo neke političke greške na predsedničkim izborima i to nas je koštalo, ocenio je Radulović i istakao da su se sa Dverima dogovorili oko jednog osnovnog prinicipa – potpune transparentnosti, odnosno da se „u državi ne krade“.

Prema rečima Radulovića, DJB i Dveri imaju velike ideološke razlike koje ostaju, a koalicija u Beogradu je tehnička i posle će u Skupštini grada Beograda biti formirane dve odborničke grupe.

Spaja nas program koji predviđa besplatne udžbenike, borbu protiv partijskog zapošljavanja, borbu protiv korupcije, prepolovljenu cenu karte gradskog prevoza i oporezovanje neizgrađenog građevinskog zemljišta, rekao je Radulović.

Pitaju nas s kim ćemo posle? Mi želimo da pobedimo i formiramo većinu, a sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i svima ostalima koji je podržavaju nema saradnje na bilo kom nivou, poručio je Radulović.

Nije pitanje sa kim ćemo mi, već ko od ostalih opozicionih stranaka sme da prihvati onaj jedan princip „ne kradi“ koji je jasan svim građanima. Onda je saradnja moguća sa svima, rekao je Radulović.

Radulović je rekao da je glavna opasnost da opozicione liste ostanu ispod cenzusa i predviđa da bi to moglo biti oko 15 odsto, u čemu SNS traži priliku za ostanak na vlasti u Beogradu.

On je kao stranke lažne opozicije naveo Srpsku radikalnu stranku, Liberalno demokratsku partiju i Demokratsku stranku Srbije.

Radulović je rekao i da je bilo pokušaja da se opozicija dogovori da ide u jednoj koloni, ali kada su „oni stali iza Dragana Đilasa“ to je bio kraj saradnje sa ideološki bliskim strankama.

On je na vlasti radio isto što sada radi SNS. Ne verujem mu, rekao je Radulović i istakao da zato slogan koalicije DJB-Dveri „Da ovi odu, a oni da se ne vrate“.

Bliži se 4. mart, a promene kreću iz Beograda, poručio je Radulović.

Kandidat za gradonačelnika Beograda Vojin Biljić ponovio je da su gradu potrebne promene koje može doneti samo koalicija DJB-Dveri.

U politici nisu svi isti, a promene donosi lista broj sedam, dodao je on i ponovio da se Dveri i DJB zalažu sa besplatne vrtiće, besplatne udžbenike, decentralizaciju, kanalizaciju za sve delove grada.

Na vlasti se 30 godina smenjuju isti, koji samo obećavaju, a to ne ispunjavaju. Mi što kažemo, to i uradimo, rekao je Biljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari