Rakić: Ukoliko Priština krene nasilno blokiraćemo sve puteve 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se s predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, samo nekoliko dana pre nego što bi, prema odluci vlasti u Prištini, trebalo da stupi na snagu odluka o preregistraciji vozila na RKS tablice.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić, obraćajući se na sastanku, rekao je da su „dobili uveravanja da će predsednik (Vučić) biti uz svoj narod“.

„Predsedniku smo jasno rekli da ukoliko KVS i specijalne jedinice krenu da oduzimaju našu imovinu (tablice, vozila), iskoristiti sva sredstva demokratskog otpora naroda. Miran demokratski nenasilan otpor naroda. Niko ne zna u šta će se to pretvoriti ako neko krene da oduzima našu imovinu“, kazao je, prenosi N1.

I naglasio: „Ukoliko Priština krene nasilno blokiraćemo sve puteve“.

Za 10 časova zakazana je i sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, nakon koje će se medijima obratiti predsednik Vučić.

Vlasti u Prištini najavile su da će 1. novembra stupiti na snagu odluka o preregistraciji vozila na RKS table, koja su do tog datuma imala tablice na imena gradova sa severa Kosova.

Predstavnici zemalja Kvinte, ali i specijalni izaslanici SAD i Evropske unije. tražili su od Prištine da tu odluku odlože za deset meseci, odnosno do 1. septembra 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari