Ramuš Haradinaj ocenio da je akcija policije možda u funkciji izbora 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj izrazio je sumnju da je današnja akcija Policije Kosova protiv šverca možda bila akcija Vlade Kosova u okviru kampanje za lokalne izbore.

On je na Facebooku zatražio pojašnjenja koja bi dokazala da je akcija organizovana u potrazi za kriminalnom.

„Niko nema pravo da digne ruku na kosovsku policiju. Huligani i banditi moraju biti zatvoreni i država mora biti beskompromisna prema njima. Svako ko napadne kosovsku policiju i naruši javni red mora dobiti kaznu koju zaslužuje. Želim verovati da su današnje akcije bile deo redovnog operativnog plana policije u potrazi za kriminalom“, napisao jeHaradinaj na fejsbuku.

Prema njegovim rečima, vlada je dužna da razjasni i za javno mnjenje i za sebe izbor vremenskog momenta za izvođenje ovih operacija.

„Ako je moguće, bilo kakvu dilemu treba ukloniti, jer su te radnje možda sprovedene u izborne svrhe“, napisao je on.

Policija Kosova je jutros izvela, kako je saopštila, „akciju protiv mreže krijumčara u više regiona na Kosovu i da je uhapšeno osam osoba, među kojima i jedna osoba srpske i jedna bošnjačke nacionalnosti“.

Kako se navodi u saopštenju, policijska akcija je prošla bez problema, osim u severnoj (Kosovskoj) Mitrovici gde su se „kriminalne grupe organizovano okupile, napravile blokade na putevima raznim prevoznim sredstvima, a u obračunu sa carinicima i policajom su koristili gasne boce, šok bombe i ručne bombe, i pucale iz vatrenog oružja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari