Ramuš Haradinaj uhapšen u Francuskoj

Ostavite komentar


  1. Kao i uvek, Srbija rešetom plaši mečku. Zna se tačno i unapred ko ne može biti suđen.

  2. Sada je na vladi Kosova da podigne optuznice protiv rukovodstva Srbije, tako da se i oni hapse kada putuju van Srbije. Covjek se dva puta sam predao organima Haga i na kraju je bio oslobodjen svih optuzbi. Sta hoce Beograda sada? A i Francuska treba da se stidi, ne amo ovog slucaja, vec i zbog stanja na Sjeveru Kosova koje je nastalo pod njihovom kontrolom.

  3. "… Zna se tačno i unapred ko ne može biti suđen." Pa, ne zna se baš za svakoga, ali se za ovoga zna da po toj tužbi neće biti osuđen. Em, je već bio u Hagu i oslobođen, em naši vrli tužioci nemaju nikakve dokaze protiv njega, niti je ovo prvi svat kojeg ovako maltretiraju po aerodromima zbog fantomskih poternica iz Beograda. Čudo je da nas nisu isterali iz Interpola.

  4. Kad postoji politicka volja, svaki krivac moze biti osudjen. Do sada ona nije postojala, onace bi ovaj prokletnik vec trunuo u zatvoru.
    On je olicenje najprostackijeg zla…

  5. "Čudo je da nas nisu isterali iz Interpola." Na koga mislite kad kažete "nas"? Na vaše ili na Srbiju?

  6. Ne razumem komentare koji sa skepsom gledaju na ovo hapšenje?! Pa, sasvim je "normalno" da će biti pušten?! Šta je tu čudno? Zar bilo ko u Srbiji očekuje da će Francuska, kao jedna od država učesnica u bombardovanju Srbije odnosno u "udruženom zločinačkom projektu", Ramuša Haradinaja, svog "izvršnoig partnera na terenu", koji je po nalozima velikih sila činio najgnusnije zločine na Kosovu i Metohiji, izručiti Srbima i Srbiji?! Da li zaista neko od ovih komentatora očekuje neki drugačiji rasplet? Kao što je "normalno" da Francuzi oslobode Haradinaja, zar nije NAJNORMALNIJE da Srbija raspisuje poternice za zločincima, koji su za tako kratko vreme uspeli da počine neverovatne zločine koji su po monstruoznosti i bestijalnosti nezabeleženi u ljudskoj istoriji?! Zar očekujete da Srbija odustane od ovakvih zakonskih pokušaja, čak, i uprkos tome što se zna kako će postupiti Francuska ili bilo koja druga država članica EU i NATO-a, čije su prsti duboko umešane u stvaranje kriminalne paradržavne tvorevine na tlu Srbije? Da li gospodina Haradinaja, možda, treba da prihvatilo kao nacionalnog heroja? Naše poniranje zaista nema kraja. To što smo gladni je izlečivo i prolazno ali, naša moralna i duhovna propast predstavljaju pravu tragiku.

  7. " Ne razumem komentare koji sa skepsom gledaju na ovo hapšenje?!" – U svemu ste u pravu, gospodine Mladenoviću. Ali treba znati i da je svaka skepsa oko potrage za zločincima samo gorka bespomoćnost i ironija. I Sizif ponekad shvati šta je uzaludnost .

  8. Kako Free Milivoje zaboravi da su G-dina "nedodirljivog" oslobodili "nedodirljivi" svedoci?

  9. Još jedan od providnih poteza odlazeće klike Obama-Klinton da se spreči jedan od neprikosnovenih albanskih vođa da bude na inauguraciju Trampa. To, da li je počinio zločine – jeste, ali to prepustimo haškom sudu za zločine UQK i novo-stare dokaze koje poseduje srpsko tužilaštvo treba predati njima jer sam siguran da će novim rasporedom snaga u svetskom poretku ispraviti greške predhodnog koji je taksativno bio osnovan da se dokaže srpska krivica. Dakle. Biće povuci-potegni sve tamo do posle svetog Save…

  10. To što s toliko praznih reči napisaste, Mladene Mladenoviću, je potpuna besmislica. Pa, da to ima imakve veze s mozgom, zašto bi "zločinačka nato-policija" uopšte hapsila ljude po srpskim poternicama, pride pripadnike "nato-pešadije"?! No, Vama i takvima koji "veruju" da su "strane sile razbile Jugoslaviju", da su sankcije bile "nepravedne i ničim izazvane", da je bombardovanje 1999-te posledica "zavere protiv srbstva" i da smo "pobedili NATO" zaista nema svrhe bilo šta objašnjavati – "ne možeš da probudiš nekoga ko se pravi da spava"… Srećan Vam mir, Mladenoviću!

  11. @ Milivoje Radaković:
    ———
    Znate šta? Možda ste čak i u pravu. Samo meni je zaista degutantno i neprihvatljivo razmenjivati mišljenje i argumente sa ljudima koji smatraju da su nas "naši zapadni prijatelji" bombardovali za "naše dobro", da su zli Srbi hteli da proteraju albansko stanovništvo sa Kosova i Metohije kao i da su Amerikancu, ustvari, kasetnim bombama i bombama sa osiromašenim uranijumom bombardovali Slobodana Miloševića i njegovu porodicu, a ne Srbe i Srbiju? Zar vredi diskutovati sa ljudima koji smatraju da smo opravdano, najpre, bili izloženi medijskoj satanizaciji kada nas je "demokratski" zapad nemilosrdno posipao katranom i perjem, potom, da smo bili izloženi neljudskim sankcijama kada su nam uskraćivane osnovne životne namirnice, sa finalem koje se ogledalo u nemilosrdnom i bestijalnom bombardovanju. Da li je sve to uradjeno samo zato što su "zli Srbi" hteli da unište susede a potom da idu i šire i dalje?! Zar vredi diskutovati sa ljudima koji veruju da ne treba suditi nijednom drugom zločincu osim, ako taj zločinac nije Srbina? Da li zaista vredi razgovarati sa čovekom koji smatra da je legalno, bez odobrenja UN, bombardovati jednu suverenu državu, potom, okupirati jedan njen deo i na njemu stvarati neki "nezavisnu" državu? Da li ste Vi zaista naivni ili, potcenjujući sebe smatrate da i ostatak nacije ne vredi ni "pišljiva boba"? Mislim stvarno…???

  12. "ne možeš da probudiš nekoga ko se pravi da spava" To važi i za takve koji misle da su budni.

  13. Bice on pusten. Samo koliko da Vucic, Dacic i Vulin daju ostre i patriotske izjave pred kamerama i da nas ubede da Srbiju nece niko da ponizava dok su oni na vlasti. Oni nece to dozvoliti. A, evo pocele konferencije za stampu.
    Sto Vucic, Dacic i Vulin ne uhapsise Tacija. Svi su se sa njim pozdravili.

  14. Suštinska razlika između mojih i Vaših zaključaka, Mladenoviću, se zasniva na tome što Vi verujete kako je sve to "što nam se dešavalo" posledica globalne zavere, dok sam ja skloniji stanovištu da smo donosili pogrešne odluke i povlačili pogrešne poteze, i bili neobično uporni u tome. Ova Vaša varijanta je u domenu naučne fantastike ili medijski indukovane paranoje, a ovo na šta ja ciljam može da se desi svakom narodu koji ima tu nesreću da provede suviše vremena pod tiranijom nesposobne, korumpirane, izdajničke i nekompetentne vlasti…

  15. Još nešto, Mladenoviću: Ako svestki mediji 4 godine pišu o opsadi, neselektivnom bombardovanju i snajper-terorisanju Sarajlija, to nije zato što ih je neko 4 godine plaćao da nas "satanizuju", nego zato što je neka takozvana "srpska vojska" to uistinu činila! Ni Goran Matić nije mogao da ustvrdi da nije! Da se naši vrli vođi nisu pretrgli da urade svaku zamislivu svinjariju, ni Kominterna ne bi mogla da nas "medijski satanizuje"! Naravno, Vas niko ne može da spreči da "verujete" kako je one nesretnike u Srebrenici streljala "francuska obaveštajna služba", ali je samo Vaš problem kada ostatak Sveta zna da verujete u gluposti. Beograd se brani u Kninu!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.