Raša Nedeljkov (Crta): Građani imaju pravo na bes jer ih institucije provociraju 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Programski direktor Crte Raša Nedeljkov ocenio je večeras da građani koji protestuju ispred Skupštine grada imaju pravo na bes jer ih institucije „provociraju“, ali da svakako ne opravdava bilo kakav nasilan čin ulaska u institucije.

„Nakon brojnih predočenih dokaza, svedočanstava ljudi i na različite načine ilustrovane manipulacije koje su prekrajale izbornu volju građana, institucije umesto da počnu da rade svoj posao, institucije govore da je sve u redu, da je izborni proces čist kao suza i na taj način provociraju građane koji imaju pravo da osećaju bes“, rekao je Nedeljkov za N1.

Naglasio je da ne opravdava bilo kakav nasilan čin ulaska u institucije, poput večerašnjeg protesta.

„Ja razumem da građani ne vide drugi način, jer im institucije ne daju nikakav drugi način, ali siguran sam da ovo nije put kako se dolazi do ishoda koji građani očekuju“, dodao je on.

Nedeljkov je ocenio da se svedoči „najgorem mogućem scenariju, u kojem institucije zakazuju“.

„Institucije koje bi trebalo da budu mesto u kome se rešavaju svi društveni sukobi, sva nerazumevanja i nesuglasice, na jedan pravno uređen, zakonski način. Svedočili smo da se nakon dela izbornog procesa, pošto on još uvek traje, institucije poigravaju sa zdravim razumom svojih građana“, kazao je Nedeljkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari