Raseljeni sa Kosova podržali Stamatovića 1

U Srbiji još uvek ima onih koji saosećaju sa vašim bolom i nastojanjima da ostanete na svom kućnom pragu – rekao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, predstavnicima raseljenih Srba i Albanaca sa Kosova i Metohije.

Oni su danas bili njegovi gosti i koji su podržali njegovu najavljenu kandidaturu za predsednika Srbije.

Lozanka Radojičić, čiji je sin 1998. godine ubijen na Košarama, rekla je da je došla da podrži Stamatovića jer on, kako je navela „ne pravi razlike među ljudima, bez obzira na to da li dolaze sa Kosova i Metohije, Vojvodine ili centrale Srbije, bez obzira na to jesu li Srbi ili Albanci.“

Ljuljzim Ademi, koga su albanski teroristi 1999. godine proterali iz Kosovske Mitrovice, a koji živi u Novom Sadu, takođe je obećao podršku Stamatoviću, istakavši da će to učiniti i drugi njegovi sunarodnici koji su, kako je rekao, lojalni Srbiji i njenom Ustavu.

Istom skupu je prisustvovao i Bratislav Jugović, koji je odustao od kandidature za predsednika Srbije i podržao Stamatovića, istakao je da je to uradio kako bi „podržao boljeg od sebe“, a potom poručio da je Stamatović „jedini istinski patriota i jedini kandidat naroda, koji štiti imovinu Zlatibora i koji je iskazao hrabrost u zaštiti narodne imovine i spremnost da se obračuna sa lopovima i da vrati državnu imovinu“.

– Želim da Srbija više nema problema ni u jednom svom delu, a u tome ćemo uspeti ako se bude decentralovala i ravnomerno razvijala i ako se budu poštovale sve razlike između naroda i vera, ali najviše između političkih partija – poručio je Stamatović i podsetio na to da Čajetina godinama pomaže opštine na jugu Kosova i Metohije i da će tu saradnju nastaviti, istakavši da ta pomoć „nikada nije bila zloupotrebljena, jer je dolazila iz srca i duše“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari