Rasim Ljajić: Očekujem da će SDPS imati jedno ministarsko mesto 1Foto: SDPS

Rasim Ljajić, lider SDPS kaže za Danas da će svakako biti deo delegacije koja će ispred zajedničke liste “Srbija ne sme da stane” ići na konsultacije kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića koje počinju od ponedeljka.

„Očekujem da SDPS bude zastupljen u budućoj izvršnoj vlasti i da će imati jedno ministarsko mesto, kao i do sada“, navodi Ljajić.

Na pitanje može li se očekivati njegov povratak u izvršnu vlast, lider SDPS odgovara da je o personalnim rešenjima još uvek rano da se govori, a posebno što razgovori o tome nisu ni vođeni.

„Jasniju sliku ćemo imati nakon završenih konsultacija. Verujem da će Vlada biti formirana i pre zakonom predviđenog roka“, navodi Ljajić za Danas.

 

Na pitanje vraća li se Aleksandar Vulin u izvršnu vlast, Đorđe Komlenski, potpredsednik Pokreta socijalista, pred konsutacije sa predsednikom Srbije, kaže da njegova stranka ima određene predloge i očekivanja.

„Očekujemo poziv od predsednika Srbije gospodina Aleksandra Vučića. Mi jesmo deo vlasti. Što se tiče učešća u izvršnoj vlasti imamo svoje predloge i očekivanja. Mislim da smo uvek bili vrlo objektivni sa očekivanjima i naravno da kao koalicioni partner SNS sa najdužim stažom vidimo sebe i u izvršnoj vlasti“, navodi Komlenski.

Predsednik Srbije za ponedeljak je najavio početak konsultacija oko formiranja buduće Vlade Srbije.

„Verujem da ću tako sledeće nedelje razgovarati sa onima koji žele da razgovaraju, biće i onih koji će napisati deset saopštenja o tome zašto neće da dođu na konsultacije. Posle toga ću biti spreman da odredim mandatara“, najavio je Vučić..

Mi smo, kako je naveo, ušli u procese koji su važni i odlučujući za formiranje nove Skupštine i Vlade, sada kada su poslanički mandati verifikovani.

„Uveren sam da taj posao možemo da uradimo relativno brzo“, dodao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari