Rašković Ivić: Tužbe su Markovićevo pranje biografije pred izbore 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

“Privatne tužbe koje je Dragan Marković Palma pokrenuo u službi su predizborne kampanje, a njegova taktika je „pranje biografije pred izbore”, kaže za Danas Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke protiv koje je lider Jedinstvene Srbije, već početkom maja podneo krivičnu prijavu koja je u međuvremenu odbačena.

Marković je na konferenciji za novinare naveo da su nadležni organi odbili da pokrenu postupak po njegovim krivičnim prijava za ugrožavanje bezbednosti i da je zbog toga potom podneo privatne tužbe, zbog povrede ugleda i časti.
Prema njegovim rečima, prvu krivičnu prijavu je podneo „pet-šest dana posle prve laži“, potom su usledile ostale, a poslednju „pre tri-četri meseca“.

„Očekujem da će procesi da krenu“, rekao je predsednik JS i izrazio očekivanje da će pravosudni organi postupiti po njegovim privatnim tužbama koje je „zbog lažnih optužbi“ za podvođenje devojaka podneo protiv potpredsednice Stranke slobode i pravde, Marinike Tepić, koju je nazvao “uposlenica Dragana Đilasa” i ostalih koji su ga optuživali.

Rašković Ivić kaže za Danas da je Palmina konferencija za novinare samo početak njegove turneje po televizijama sa pričom o privatnim tužbama zbog povrede ugleda i časti dotičnog.

“Bolje da se priča o tome, nego o suštinski važnim stvarima. Od starog Rima modus operandi „hleba i igara“ daje rezultate. Red „tri hiljade za gospođu“, red priče o povredi časti. Savršeno”, kaže potpredsednica Narodne stranke i dodaje da ostaje pri onome što je već rekla o Palmi, a što joj je ispričao počasni konzul.

Ona kaže da se konzul povukao, ali da nije demantovao ni jednu njenu reč o tome da mu je Palma nudio da izabere jednu od oskudno obučenih plesačica na nekoj svečanoj večeri u Jagodini.
Na pitanje da li joj je stigla Palmina privatna tužba, Rašković Ivić odgovara da su i on, ali i Nebojša Stefanović tužbe za povredu časti prosledili na adresu Narodne stranke, ali da ih je stranka vratila, uz obrazloženje da nisu kuriri i da ona ne stanuje na toj adresi.

Komentarišući Markovićeva očekivanja da će tužilaštvo postupiti po njegovim privatnim tužbama i da će zaštiti njegov ugled i čast u Stranci slobode i pravde kažu, međutim, da oni žele da veruju da će se nadležni organi odupreti političkim pritiscima.

“Verujem da su ti politički pritisci ogromni i da nadam se da će sudovi suditi po savesti. Optužbe protiv Palme su stravične. Predstavljaju poraz celog društva jer žrtve ne samo da ne mogu da budu zaštićene, već ne mogu da dobiju ni pravdu za sve što su preživele”, kaže Ana Stevanović, funkcioner SSP za Danas.

Marković je na konferenciji za novinare ponovo odbacio sve tvrdnje Marinike Tepić i ostalih u vezi podvođenja žena i devojčica, a novinarima je pokazao obilje fotografija i dokumenata, koji, po njemu, dokazuju da su njihove optužbe lažne. Rekao je i da nikada nije pretio nikome od svedoka, pa ni onome kome, kako je rekao, zna identitet.

„Za sve što je Tepić izgvorila neko mora da ide u zatvor, ili ona ili ja“, dodao je Markovič i naveo da je spreman da mu se sudi i u Haškom tribunalu, ali pod uslovom da, kako je naveo „proces bude završen“. Potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić nije odgovarala na naše pozive i poruke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari