Rašković Ivić Vučiću: Otkažite prisustvo u Parizu

Ostavite komentar


  1. Slazem se sa Sandom, i smatram da predsednik treba da otkaze prisustvo.
    Cin Nemanje Matica zaista ne razumem, treba postovati i druge zrtve. Ne razumem zasto je to ovde navedeno kao primer, ne mogu da povucem paralelu. Ja na primer nosim bulku.

    1. Коме ће, бре, да науди ако не оде? Косоварима?! Јок, море….

    2. Pa zato sto se odaje pocast i nato vojnicima koji su izgubili zivote po raznim zemljama ukljucujuci i Srbiju
      .Sta su trazili u tim zemljama ukljucujuci Srbiju?

      1. Mogao je da se ogradi samo od Nato zrtava na tom svom nalogu, umesto toga izabrao je da ne postuje zrtve nasih saveznika u prvom svetskom ratu zajedno sa nato zrtvama. Neprihvatljivo.

    3. На реверу Енглеза, та булка је симбол њихове. космичке, хипокризије. Као тугују за погинулима, а овамо, никад нису престали да изазивју ратове, у којима увек више страдају други, а све зато да би намакли још мало пословичног богатства својој аристократији и тајкунима. Кад они буду имали 25 или 30% њихове популације међу жртвама, ставићу на ревер пто год и они буда ставили. А, до тад, они своје на реверу, а ја своје у срцу.

    4. Čin Nemanje Matića svakako treba pozdraviti, ali njegov potez je mogao imati za posledice samo za pojedinca, a odsustvo predsednika u Parizu bi imalo za posledice za Srbiju i njene građane.

    5. Nema te bulke koju bih nosila u ime bilo kog Engleza, ne smatram ih za prijatelje…naprotiv. Da ne bude zabune, sve žrtve su mi podjednake, ali svog naroda najveće i najbolnije.

  2. Mislim da nije dobra ideja da Vucic ne ode u Pariz. Da je bio tako iskljuciv, do sada, koliko je bilo podmetanja i provokacija, nista ne bi postigao. Sam sebi bi zatvorio mnoga vrata. Ovako, otvoreno i iskreno govori o politici Srbije, bez uvijanja. Doziveli smo da nas cuju, uvazavaju, postuju. Sigurno ce i u Parizu naci nacin da kaze kome treba i gde treba, da je greska ucinjena. To se zove mudra politika.

  3. Ne vdim razlog zasto bi Predsednik Srbije otkazao prisustvo u Parizu.Neodgovorno je od Sande ovako nesto da izjavi,ali od nje i ocekuje da bude protiv napretka Srbije,posto je poznata po kritikovanju.

  4. Kada se pominju odnosi Francuske i Srbije uvek se pominje i crkva Notr Dam, kao simobol tog uzajamnog poštovanja. Svakako da je isticanje Kosovske zastave baš u toj crkvi, u tom kontekstu za nas potpuno neprihvatljivo. Ali je neprihvatljiva ta mlaka izjava Dačića kojom ostavlja utisak da političarima i nije stalo da isteruju istinu, već samo da ne talasaju, bar ne za njihovog mandata. Naravno, ovaj put ne treba ići u Pariz ! Tačka !

  5. Gospođo Rašković-Ivić, a šta ćemo dobiti ako predsednik otkaže put za Pariz.Da se izulujemo od sveta i da ni sa kim ne razgovarama,da dovedemo Srbiju pod sankcije.Naravno da to nije dobro.

  6. Sigurno da da zastavi kvazi drzave „Kosovo“nije mesto pored ucesnica i pobednika u I svetskom ratu onih koji su podneli najvise zrtava da bi Evropa danas izgledala ovako.Ipak Srbija treba da ide dalje i da se uklapa u Evropske institucijea sto se tice „Kosova“ za njih ce EU biti samo pusta zelja

  7. Polako Evropa i celi svet spoznaje o kakvoj se tvorevini radi,sve vexcim pritiskom na Pristinu da prihvati predlog Beograda u pronalazenju kompromisa je samo pocetak raskrinkavanje teroristicko-narko drzave koja nema ekonomiju i ciji je jedini proizvod sverc i kriminal

  8. Sta Srbija dugorocno dobija odbijanjem prisustva skupovima gde su i predstavnici privremenih kosovskih institucija? Nista, samo stetu, a poziciju u pregovorima samo slabi. Inat je najgori zanat. Ovako se prikazujemo kao jako pragmatican partner EU, a ujedno i da smo spremni na resenje, ali koje ce biti obostrano prihvatljivo, jer konacnog resenja i trajnog mira nema bez saglasnosti Srbije.

  9. Draga Sandra upravu ste sto se tice otkazivanja prisustva Srbije u Parizu, ali time nista necemo postici sem guranja nas samih u ambis. SAD i Evropa jedva cekaju nase pogresne korake.

  10. Sada nesme da pisne,a da je događaj,slične sadržine,u Makedoniji ili Crnoj Gori grmeo bi na sav glas,povlačio ambasadora,osoblje ambasade,upućivao note,a sada su mali miševi i sitne šićardžije.Nije i ne može biti zastava samo zbog poziva prisutnim,to su zastave pobednika u Velikom ratu(i do sada su tako isticane).

  11. A ko će da predstavlja Srbiju i da svima u Parizu otvoreno saspe u lice do koje mere je sraman postupak Francuske ako Vučić ne ode?

  12. Cilj Srbije i predsednika Vucica jeste da predstavi Srbiju, svuda u svetu kada god za to postoji prilika, jer tako mozemo ojacati svoju poziciju, i verujem da ce i u Parizu , predstavljati Srbiju na najbolji nacin kao i do sada.

  13. Zastava Kosova na proslavi stogodšnjice od završetka Prvog Svetskog rata je sramota za Pariz i Francusku. Srbija kao zemlja pobednica treba da prisustvuje na ovakvom skupu bez obzira na provokaciju Francuske.

  14. E moji Srbi mi smo stvarno zaostalu u srednjem veku, pa mi ne kapiramo da je odavanje pošte SVIM palim vojnicima bez obzira na strane čin OPROSTA toliko velik i za naše pojmove neshvatljiv jer nama je potrebno valjda da doživotno mrzimo svakoga, od Turaka do Nemaca, Mađara, Bugara, pa da stavimo na listu i najnovije narode za „mržnju“ kao Albance, Hrvate, Bosance… ko će biti sutra? Ako naši političari nikako da pročitaju poruku ovog čina i geste onda bolje da ni ne idu da se ne sramote i blamiraju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.