Rasprava o pravosudnim zakonima u senci sukoba SNS-SPS i nagađanja ko je uslikao telefon Zvonimira Stevića 1

Rasprava o setu pravosudnih zakona u parlamentu Srbije danas je praktično bila u senci najnovijih varnica na relaciji SNS -SPS. O razlozima ovih najnovijih trzavica nagađalo se i u skupštinskoj sali, ali i po kuloarima, a čule su se i ocene da je parlament postao talac jedne porodične svađe i talac krize vlasti i Vlade.

„Pljušte ostavke socijalista od jutros u Skupštini. Pola poslaničkog SNS ne sedi ovde“, ocenila je Marinika Tepić, šefica poslaničkog kluba Ujedinjeni, dodajući da je i ministarka Maja Popović napustila parlament.

Dodala je da je zaista skandalozno da se o pravosudnim zakonima raspravlja bez ministarke pravde i zato je zamolila predsedavajućeg Orlića da proglasi pauzu kako bi se rasprava nastavila u pravcu u kom bi trebalo da ide.

Socijalistkinja Dubravka Kralj negirala je da postoje trzavice na relaciji SNS-SPS.

I Snežana Paunović, dosadašnja šefica poslaničkog kluba SPS, osetila se prozvanom i odgovorila je da ne pljušte ostavke, već da je ostavku podneo samo Zvonimir Stević, da da su sve ostalo novinarske spekulacije.

„Napolju je sunce, ne pljušti ništa i u Skupštini ne pljušte ostavke. Poslanička grupa SPS radi u punom kapacitetu i učestvuje u raspravi. Sve ovo liči na jednu platformu za koju je još uvek rano, ali sam se svesno javila, jer mi je u jednom trenutku potpuno blokirao telefon od poziva na bazi novinskih članaka koji su očigledno krenuli odavde, kao i sve…. Znate, kad neće da prenesu novinari, jer vi niste interesantni sami po sebi, onda držite da pohvalite socijaliste ili da najavite kako pljušte ostavke unutar SPS“, navela je Paunović.

Prema njenim rečima, možda socijalisti treba da preispitaju svoj rad i rad poslaničke grupe.

„Možda i treba i da rukovodstvo SPS donese odluku o tome koliko sam dobro obavljala funkciju potpredsednika Skupštine i šefa poslaničke grupe. Ali ne rukovodstvo bilo koga ko sebe vidi kao potencijalnu vlast, isključivo na bazi toga što će pokušati da uruši integritet SPS, Ivice Dačića, koalicije i predsednika Aleksandra Vučića“, rekla je Paunović.

Ona je poručila opoziciji da ne brine za SPS i da ne treba niko da ih brani. Optužila je opoziciju da stvara atmosferu da je SPS na klackalici i da su spremni da sarađuju i sa opozicijom.

„Nema razloga za odbranu, jer sve što je SPS uradio u proteklih 11 godina bila je državotvorna politika .Da li ima osnova da se danas nadate da su socijalisti ti koji će vam boti pomoć, ili za koje ćete se zakačiti, uvažena gospodo iz srpske opozicije, nemojte na to računati . Bez obzira da li su izbori sutra, ili za tri meseca, ili dve godine“, navela je bivša šefica poslaničkog kluba SPS-a.

Borko Stefanović, poslanik poslaničke grupe Ujedinjeni, poručio je socijalistima da ne moraju svoju pravovernost da dokazuju srpskoj opoziciji.

„Obratite se njima sa kojima imate probleme i čuvajte telefone braćo socijalisti. Čuvajte se. Setite se Dimitrija Tucovića i vašeg Slobodana Miloševića, nemojte da pokleknete, sad kad je najteže. Sad pokažite stamenost, da ste dostojni i tvrdi „kano klisurine“. I nemojte na nama da dokazujete da ste vi oni pravi, iako vam ovih dana baš ne veruju. Zaobiđite nas u vašim svađama. A srebrninu čuvajte“, poručio je Stefanović, na šta mu je Paunović uzvratila da je to simpatična replika, ili možda preporuka.

Ona mu je poručila da ima pravo da pokaže da je veći levičar od socijalista, kao i da se njegova stranka to već izvesno vreme trudi.

„Nije Srbija baš došla u tu fazu da joj vi objašnjavate ko je ko, ko je levo, a ko desno“, poručila je Paunović.

Inače, poslanici su po kuloarima tipovali ko je uslikao telefon Zvonimira Stevića. Gotovo su svi jedinstveni da je Stević uslikan sa galerije, ali da je dilema da li je sporna fotografija nastala zahvaljujući oficijelnim kamerama, ili su je napravili gosti, koji su u vreme sednice o KiM sedeli na galeriji. Ima i nagađanja da je Stevića uslikao neki od pripadnika Srpske liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari