Rat protiv terorizma, prilika za Srbiju

Pogled iz Vašingtona — rat protiv terorizma, prilika za Srbiju

Ostavite komentar


  1. "Tramp kao praktičan biznismen, uvideo je da Amerika mora da menja stavove i radi na zajedničkim interesima sa Rusijom u rešavanju problema koji već decenijama predstavlja najveću opasnost za SAD – terorizam." – samo je pitanje moze li to raditi po uspostavljenim pravilima i praksama koje su dobre i utemeljene? Ili ce preko kolena, populisticki, da bude strucnjak za sve i da radi kako mu se cefne na osnovu osecaja i osecanja. U svakom slucaju, Tramp je dobra pojava za Amere, tektonski poremecaj koji ce ih naterati da ponovo promisle svoje shvatanje politike.

  2. Gospodjo nije to tako jednostavno.

    Vi ne poznajete suštinu problema u Srbiji. Ovde su udruženi, delovi tajnih službi policije i vojske, rusofilski lobi i plaćenici ex kgb i GRU, titoistički elementi u Beogradu, partije, tajkuni i kriminalci u zajedničkom cilju. A to je držanje Srbije na lancu koji ne dozvoljava previše približavanja zapadu a naročito Americi.

    Dva su glavna razloga, Rusima ne odgovara da zapad ovde preovlada zbog vojnopolitičke štete po Rusiju, a domaćim elementima ne odgovara sredjeno društvo jer je Srbija njihov plen.

    A narod? Pa naš narod nije baš poznat po poltičkoj bistrini, i lako ga je muštrati .

  3. Zamisli, nas ni krive ni dužne strpali u isti koš s Rusima. Ma dajte molim vas 🙂

  4. Vrlo lepa i vrlo mudra Danijela Sremac poručuje našm liderima kako bi trebali da razmišljaju i rade. No, mi nemamo državni sistem, pa time niti državnike. Već samo pojedince, inače političke šarlatane, koji rukovode svojim strankama, odnosno mafijama, jer samo za njig brinu. A sada baš imamo samo jednog koji radi šta padne na um njegovoj ludoj glavi. Evo sada žuri da vidi bebu koju mu rodila druga žena, a kada će da ih ostavi, uzeće treću ženu. Što da ne, i on bi kao Tito. A Josip je imao osam venčanih žena. Inače, Tramp će morati da posluša Vladara SAD, a to je Oligarhuja- sprega političara i kapitala, da ne bi morali da mu izmisle nekog Osvalda. Oni su opijeni za uvek sa beskrajnom teritorijom Rusije. Pohlepa je vremenom postala opsesija, a to je već ozbiljan psihijatriski problem. Oni su podržavali Hitlera i Hirohita nadajući se da će za njih da osvoje Rusiju. Amerika je ušla i rat tek kada je čula da je Crvena Armija zaustavila fašističku armadu i očekivao se protivudar. A da nije Ameika ušla u rat Ruseja bi okupirala celu Evropu. To Oligarhiji prolazi i sada kroz njen psihijatriski poremećen um.

Ostavite komentar


Politika

Miroslav Aleksić: Promene kreću s juga 9

Miroslav Aleksić: Promene kreću s juga

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i narodni poslanik Miroslav Aleksić izrazio je danas u Nišu uverenje da će taj grad nakon izbora 2. juna postati servis građana, jer "promene kreću sa juga".

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.