Ristić: Ne moramo po svaku cenu da uđemo u Evropsku uniju i ponižavamo se 1Dveri

Predstavnici pokreta Dveri i stranke Zavetnici poručili su danas da u nacionalnom okupljanju, koje su pokrenuli, ima mesta za sve, uključujući i nestranačke ličnosti, jer to nije platforma za promociju bilo koje partije ili lidera, nego prilika da se svi ujedine u borbi protiv vlasti, bilo sadašnje ili one bivše.

Predsednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski rekla je, na konferenciji za novinare u Knez Mihailovoj ulici, da računaju na saradnju i podršku srpskih intelektualaca, kako bi se zajedno suprostavili nedaćama koje su zadesile narod i državu.

Ona je poručila da će njihov pokret stići u svako selo, varošicu i grad u Srbiji, jer „nacionalnog okupljanja nema bez naroda“.

Lider Dveri Boško Obradović poručio je da će ideja nacionalnog okupljanja, uprkos medijskoj blokadi, biti predstavljena svim građanima, u svim mestima, jer je „ovo početak nove ere i budućnosti Srbije“.

Ovo je nadstranačka priča, koja ima cilj da Srbija i naš nacionalni i državni interes dođu na prvo mesto. Svi koji su za Srbiju na prvom mestu dobrodošli su u ovaj veliki nacionalni poduhvat, poručio je Obradović.

Pokretu se, kao nezavisni intelektualac, „koji nikad nije bio član nijedne partije“, pridružio i prorektor Univerziteta u Beogradu Ratko Ristić, bivši dekan Šumarskog fakulteta, koji je objasnio da je to učinio zbog činjenice da se država nalazi u delikatnom političkom i ekonomskom trenutku, kao i u zabrinjavajućoj ekološkoj situaciji.

Potrebna nam je srpska vlast, koja će voditi računa o interesima države. Potrebna je potpuna prekompozicija vlasti, koja je, pored ostalog, upala u ozbiljan politički ćorsokak na Kosovu, naglasio je Ristić.

On je precizirao da je, pored zalaganja za potpunu reintegraciju Kosova u sistem Srbije, protiv svake saradnje sa NATO, a pogotovo članstva, kao i protiv uvođenja sankcija Rusiji i Belorusiji.

Ne moramo po svaku cenu da uđemo u Evropsku uniju i ponižavamo se. Treba vratiti veru u sebe, zaključio je Ristić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari