Reakcija pokreta "Novi 6. oktobar": Spin o Vučićevoj adresi nastavak pritiska na medije 1BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Kampanja SNS-režima protiv lista „Danas“ nastavak je kampanje protiv medija koji ne izveštavaju tačno onako kako je politički podobno iz perspektive užeg i radikalnog krila SNS-a, okupljenog oko predsednika te stranke, saopštio je danas pokret „Novi 6. oktobar“.

Prema njihovim rečima, napad na „Danas“ je nastavak kampanje koju navedena grupacija vodi već odavno protiv medija koje je identifikovala kao poželjne mete, kao i protiv pojedinačnih novinara – nedavno u slučaju Nedima Sejdinovića.

„Iz „prozvanog teksta“ u listu „Danas“ apsolutno ne proizlazi gde Vučić stanuje, a čak i kada bi ovaj list ili bilo ko drugi otkrio adresu imenovane individue, Srbija se ne bi razlikovala od SAD, Engleske, Francuske, Holandije i ogromnog broja drugih zemalja u kojima je gradjanima poznato na kojoj adresi stanuju predsednik Republike, Vlade, kralj ili kraljica“, navedeno je u saopštenju.

Prema tome, tvrde oni, Aleksandar Vulin reaguje na neopravdan način kada proziva list „Danas“ zbog tobožnjeg otkrivanja adrese A. Vučića.

„S obzirom da je on i ministar policije, njegove izjave mogu da ukazuju na želju režima da proganja medije i kroji njihovu uređivačku politiku uz upotrebu policijske represije – slično kao što je ista garnitura funkcionera to već činila devedesetih godina, posebno pred pad režima Slobodana Miloševića“, zaključuje pokret „Novi 6. oktobar“ u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.