Stanković: Rejting Srbije protiv nasilja je trenutno između 22 i 25 odsto 1Foto: Privatna arhiva

Do parlamentarnih izbora u Srbiji ostala su 34 dana, odličan rezultat i pobedu najavljuju i vlast i opozicija, a i „nezavisne“ prognoze često zavise od toga ko je bliži kojoj opciji.

Realniji presek trenutnog stanja dao je potpredsednik Narodnog pokreta Đorđe Stanković koji kaže da lista „Srbija protiv nasilja“ u ovom trenutku ima rejting između 22 i 25 odsto.

Bliže se izbori, zahuktava se kampanja, ujedinjena grupacija „Srbija protiv nasilja“ predala je listu i počela kampanju, a prilikom „ujedinjenja“ navedeno je da će sinergija zajedničke liste podići rejting koaliciji.

Istraživanje agencije Stata, prezentovano javnosti i od nekih kritikovano kao „pristrasno“, pokazalo je, kako su tada tvrdili, da bi ova lista imala i 38%.

Ipak, prema nezvaničnim informacijama, prilikom raspodele na listi i predloga za 250 poslanika koalicije, stranke članice ove koalicije su najviše bile zainteresovane da svoje kandidate stave u prvih 75 mesta.

Takva očekivanja potvrdio je danas svojom izjavom i potpredsednik NPS-a i doskorašnji poslanik Đorđe Stanković.

„Srbija protiv nasilja“ u ovom trenutku ima neki rejting od 22, 23 do 25 posto, što znači da su prolazna mesta između 65 i 70. mesta – rekao je Stanković.

Ovakav rasplet značio bi da će jug Srbije kroz koaliciju „Srbija protiv nasilja“ imati samo 4 poslanika sa juga centralne Srbije jer je Jelena Milošević (SSP) na 22. poziciji, Rastislav Dinić iz Zeleno-levog fronta na 60. mestu, a Stanković i advokatica Ana Eraković iz Narodnog pokreta Srbije su na 28. i 35. mestu, dok su Ljuba Kostić i doktorka Vanja Nešić, takođe NPS, na 202. odnosno 205. mestu.

Bez obzira na to što neke pozicije nisu prolazna mesta u ovom slučaju, nama je bilo važno da ljude koji imaju šta da kažu i koji će u budućnosti sigurno predstavljati Narodni pokret Srbije i u Nišu, ali i na nekim drugim nivoima, tako da je najverovatnije da će Narodni pokret u Nišu imati dva narodna poslanika – rekao je Stanković.

Podsetimo, na listi „Srbija protiv nasilja“ 28 je južnjaka od 250 kandidata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari