RIK: Na današnjoj sednici doneto više odluka, u 22.00 počinje štampanje glasačkih listića 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Republička izborna komisija (RIK) donela je odluku o obliku i izgledu glasačkih listića za parlamentarne izbore 3. aprila, čije će štampanje početi večeras u 22 časa.

„Službeni glasnik je započeo štampanje za predsedničke izbore, biće 29 jezičkih varijanti, u formatu A2“, kazao je predsednik RIK Vladimir Dimitrijević.

On je dodao da će večeras u 22.00 početi štamapanje glasačkih listića za izbore za narodne poslanike.

RIK je na sednici dopunio zbirnu izbornu listu za parlamentarne izbore koja ima status nacionalne manjine „Ruski manjinski savez – Milena Pavlović, Pavle Bihali Gavrin (Srpsko ruski pokret, Srpsko ruska partija Vukovi, Pokret Grka Srbiza)“.

Doneta je i odluka o razrešenju člana odnosno zamenika člana lokalnih izbornih komisija – člana gradske izborne komsije u Vranju Branislava Stojkovića i zamenika člana izborne komisije opštine Boljevac Slobodana Vidojkovića.

Na sednici je doneta i odluka o davanju ovlašćenja koordinatorima RIK-a da obavljaju radnje vezane za sprovođenje izbora za narodne poslanike i izbora za predsednika države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari