RIK: Održan drugi okrugli sto u cilju unapređenja izbora 1Foto: EPA/SRDJAN SUKI

U Gradskoj kući u Nišu održan je drugi okrugli sto u okviru javne rasprave o radnim nacrtima akata koje će doneti Republička izborna komisija (RIK) i merama koje će preduzeti u cilju unapređenja izbornog procesa, saopštio je RIK.

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević istakao je da je rasprava bila izuzetno konstruktivna i da je siguran da pozitivni efekti neće izostati, navodi se u saopštenju Republičke izborne komisije.

– Napravili smo još jedan korak ka unapređenju izbornog procesa i nadam se da će svaki sledeći okrugli sto biti korak bliže onome što je, a to je pokazao i ovaj skup, naš zajednički cilj. Konstruktivne rasprave kakva je bila i današnja značajno mogu da doprinesu i utiču na kvalitet i efikasnost rada organa za sprovođenje izbora,, dodao je Dimitrijević.

Skupu su prisustvovali predstavnici Radne grupe Vlade Srbije i članova RIK, GIK Niša i predstavnici nevladinih organizacija.

Treći okrugli sto biće održan 31. oktobra 2019. godine u Skupštini Grada Kragijevca, sa početkom u 10 časova, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari