RIK: Proglašene izborne liste Branimira Nestorovića i Nove stranke - da se struka pita 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Na večerašnjoj sednici Republička izborna komisija (RIK) proglasila je još dve izborne liste za učešće na parlamentarnim izborima 17. decembra – „Mi glas iz naroda – profesor doktor Branimir Nestorović“, koju je podnela istoimena grupa građana i „Srbija na zapadu – Zoran Vuletić – Nemanja Milošević – Da se struka pita – Vladimir Kovačević“, koju je podnela Nova stranka.

Izborna lista „Mi glas iz naroda – profesor doktor Branimir Nestorović“ je predata RIK-u 26. novembra, sa 101 predloženim kandidatom za poslanike, dok je izborna lista „Srbija na zapadu – Zoran Vuletić – Nemanja Milošević – Da se struka pita – Vladimir Kovačević“ predata RIK-u 25. novembra, nakon čega joj je bilo naloženo da ispravi nedostatke i dostavi najmanje još 584 pravno valjanih potpisa podrške.

Kako je rečeno na večerašnjoj sednici, za tu izbornu listu predato je još 912 pravno valjanih potpisa podrške birača, nakon čega je proglašena.

RIK je usvojio i vreme glasanja na biračkim mestima u inostranstvu, a po toj odluci na biračkim mestima u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Ujedinjenom Kraljevstvu i Portugaliji glasaće se 16. decembra od 7.00 do 20.00 sati, dok će na preostalom 81 biračkom mestu u inostranstvu glasanje se odvijati kao i u Srbiji, 17. decembra od 7.00 do 20.00 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari