RIK: Pronađena četiri listića više

Sednica Republičke izborne komisije

Ostavite komentar


  1. Ne treba se obazirati na prazne optužbe. RIK savesno obavlja svoj posao.

  2. Trebalo je uzeti džakove sa neka dva druga mesta u NP a ne ova dva koji su pre otvaranja dovedeni u red i opet pokazali da postoji nesaglasnost u prebrojani glasovima to se ne može pravdati tehničkom greškom jer pravila koja je RIK propisao da je komisija na BM ukoliko se pojavi nesaglasnost izvrši ponovno prebrojavanje listića dok se stanje ne složi sve drugačije je kradja 1 ili 1000 nije bitno kradja je kradja

  3. A listići ravni kao da su tek odštampani. Da bi listić bio ubačen u glasačku kutiju mora da bude presavijen. Razmislite malo o tome…

  4. Нека је и тако. Крађа је и ако су украдена 4 гласа. И, нису то САМО 4, већ 4 гласа! Крађа је ипак доказана. Избор председника је извршен уз крађу, без обзира на величину исте. Или је својима рекао да не краду већ да крадуцкају?

  5. Ne budite naivni!Specijalci nejakog nebojše su svu noć aktualizovali materijal!

  6. Nesto mi nje jasno, pored toliko pravnika moze da prodje samo cetiri listica visak. Ljudi nema samo ili je regularno ili nije, ako je visak ili manjak onda to nije regularno.

  7. I cetiri listica viska za AV su dovoljna da se utvrdi kriminalna radnja RIK i Birackih odbora gde su otkrivene zloupotrebe!

  8. I sta otkili da se desila greska koja je u promilima procenta,opet nezadovolnji gospoda iz opozicije mozda bi i bili da im se dozvoli da mesetare i da na svaki nacin pokusaju da brutalnu pobedu Aleksandra Vucica na bilo koji nacin umanje,makar bilo to i raznim sprdacinama poput potpisivanja u zapisnik a na svim birackim mestima imali bar po 8 clanova opozicije

  9. Lepo je Velja rekao, u redu je da kraduckate, ali vi baš kradete, e to ne može. Kakva je država gde vlast hvali i promoviše krađu??????

  10. Koliko znam, ako se nađe višak listića, makar i jedan jedini, izbori se poništavaju, jer je to ozbiljna greška. Ako se nađe manjak (npr. neko uzeo listić ali ga posle nije stavio u kutiju), izbori se ne poništavaju jer to nije nešto što komisija može da spreči. Sada ispada da RIK neće da poništi izbore pored očigledne nepravilnosti koju je sam utvrdio.

  11. Jesu li upoređeni zapisnici podneti RIK-i u kojima se vidi stanje posle brojanja glasova, ne samo da se utvrdi broj listića više. O tome niko ne piše, a izveštaj rika mora glasiti koliki je broj upisanih, koliko je izašlo na glasanje, koliko je bilo u opticaju listića, koliko ima važećih listića, koliko je ko od kandidata dobio glasova, koliko ima nevažećih listića. Kada se svi ti brojevi stave u funciju na kraju mora ostati sabrano sa neisporučenim listićia broj puštenih listića u glasanje. To se traži od RIK-e da saopšti.Nikave priče o višku i manju listića.

  12. И један листић"више" је довољан да се закључи да је било крађе.Основна крађа је у нерегуларним условима избора!Вучић је трошио огромне паре из буџета и монополизовао је све медије.Ови избори су неважећи.Он може да буде председник својој мами и тати.Није легитиман председник.Ни премијер.Није ништа.

  13. Kako stranačka ličnost može da bude na čelu RIKa…i to iz vladajuće stranke…ovo je gore nogo u doba Miloševića…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.