ROSU ima ovlašćenja na celom Kosovu

*To je deo kosovske policije nadležan za terorizam, kaže Petrit Seljimi *Kada su Srbi postavili barikade, ulaskom ROSU bio sam iznenađen koliko i komandant KFOR-a, ističe Borko Stefanović
Zvaničnici u Prištini negiraju za Danas Vučićeve tvrdnje o dogovoru da albanska specijalna policijska jedinica ne ulazi na kosovski sever

Ostavite komentar


  1. Nezvanični dogovor NATO, KFORA i VS da Srbija neće koristiti pravo da po rezoluciji UN 1244 na sever i po enklavama pošalje i do 1.000 vojnika a za uzvrat ROSU neće ulaziti severno od Ibra. To je i Nikolić danas rekao. Posle dešavanja u K. Mitrovici kada je pripadnik ROSU i jedan građanin poginuli taj dogovor je prihvatio i EULEKS.

  2. Glupost i laž.NATO-KFOR ih jed demantovao svojom izjavom jedan od predmeta ili problema razgovora je bila i ROSA, ona bez dozvole KFOR i lokalne srpske zajednice na KiM nemože na sever, a pošto joj Srbi ne bi dali takvo ovlašćenje sve je jasno.Demagogija terorista sa KiM.

  3. ….prekrsili USMENI…dogovor ….???……pa jesu li ga bar USMENO i potpisali i overili USMENIM pecatom…..???

  4. Pa hajde da vidimo i to ovlascenje. Jel to isto tamo neki koji se nasao pametan da prisvoji Kosovo i da se ponasa kao da je njegova svojina.. Gde nas sve ovo vodi?

  5. Narode, kako tako brzo zaboravljate, ili niste pratili…? Usmeni razgovori Kfora-Nato-VS… nakon petok oktobra nisu bitni i pravno nevažeći! Briselski sporazum je albanska tapija na Kosovo, i citat iz tog sporazuma je merodavan: Tačka 7. – postojaće Kosovska policija, a policijske jedinice sa Severa biće integrisane u KP. Kada je Ivica Dačić potpisao Briselski Sporazum, bilo je kritika… da Kosovska policija ne ulazi na Sever u K. Mitrovicu? – DAČIĆ JE UBEDJIVAO javnost "da je sa NATO-om dogovoreno": Nato dao garancije da Kosovska policija neće ulaziti na Sever bez odobrenja Nato-a i lokalnog stanovništva? – Dačić je perfidno lagao i obmanuo javnost (da Srbija prihvati Brisel. sporazum), jer nije preneo suštinski dogovor sa Nato-om koji glasi:: "NATO je dao ] usmene[ garancije na deset godina"…? A šta nakon 1O godina? Pisao sam tada komentare: "Zašto dogovor i garancije Natoa nisu ugradjene u Briselski sporazum – zacementirane" (jer, usmene garancije su obećanje – ludom radovanje). O tome se u to vreme pisalo, i na TV govorio. Dačić je vešto lagao i manipulisao, a sada ćuti i pravi se englez!

  6. Imala ili ne jedinica ROSU odobrenje za celo Kosovo ipak pretnje i spremno naoružanje nisu bili potrebni jer je bio u pitanju putnički voz!

  7. Имају овлашћење? А ко им га је дао? Узгред, ја сам издао овлашћење самом себи да могу да уђем у било коју експозитуру банке и да узмем новаца колико ми је потребно, али се бојим да они злотвори неће поштовати то овлашћење.

  8. Nego, sta kaze jedna od glavnih promoterki albanske paradrzave na Kosovu, gospodjica Congradin o tome da su Albanci uhapsili i osudili na zatvorsku kaznu jednog Srbina zato sto je utovarivao ogrev obucen u maskirnu jaknu na kojoj je bio zasiven znak sa ocilima? Da li je to dovoljan razlog da se neko strpa u zatvor i da li Albanci imaju pravo i na to? Odnosno, na sta Albanci nemaju prava?

  9. Ma,normalno da specijalna jedinica republike Kosovo ROSU,ima ovlastenja na teritoriji RK.Izjava Vucica je cista laz.Pa ko jos da veruje ex ministru informisanja iz devedesetih.Oni stariji znaju na sta sam mislio.

  10. Otakad voz predstavlja oklopno vozilo, a putnici u njemu teroriste?Stvarno su preterali sa slanjme specijalne jedinice ROSU.

  11. Dacic je aljkavo obavio posao oko Briselskog sporazuma. Ako je vec moralo da se dodje do takvog sporazuma, kakvi usmeni dogovori oko tako vaznih stvari, stavi na papir sve i neka svi potpisu. Usmeni dogovori su za casne ljude. Gde uzurpator i otimac necije teritorije to moze biti. EU cuti po obicaju, a Srbi se i dalje peku na tihoj vatri.

  12. …da su kosovari (albanci) poslali putnicki voz iz pristine za beograd sa slikom adema jasarija i albanskom zastavom na njemu; dokle bi stigao?
    ajd sad ali posteno!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.