RSE: Koliko ima nacionalizma u protestima?

U kom pravcu će ići politička artikulacija daljih protesta?

Ostavite komentar


  1. Po meni demonstracije nikda nisu bile levicarskije. Od nacionalizma nemaju ni n. Paradigma je i nekskva ultra levicarska omladina sa Stambolicevim unukom na celu. Po mom misljenju upravo ovoliko levicarenja, titoizma, nece ni dovesti do pobede protestanata. Jednom recju Srbija je mnogo sire od bandjera rosa.

  2. „U krajnjem slučaju, simbioza građana i opozicije mora biti postignuta za momenat kada se dođe do nekih slobodnih izbora jer tada neko mora da izađe na crtu Vučiću“ kaze B. Stojanovic.
    Sigurno nije na gradjanima da se prilagode liderima opozicije kako bi uspostavili nakakvu simbiozu. Ako lideri raznoraznih opozicionih partija zele ujedinjenje onda moraju da imaju vise sluha za zahteve gradjana a ne da svako svoju politiku vodi. Nek se sloze oko stvari koje su zajednicke svima koji protestuju bez da svako dodaje sta bi jako voleo. Djilas je, na primer, pozurio da obznani njegovo vidjenje politike prema Kosovu. Time on dozivotno gubi moj glas (ali bas ga briga za moj glas jer sam ja tu ogromna manjina (valjda?), ljute su to racundzije, on zna da nece dobiti moj i slicne glasove ali ce dobiti od onih kojima se ta politika svidja i koji jedva cekaju da se presele na Kosovo kako bi demografski zastitili kolevku Srpstva u kojoj jos uvek treba da se ljuljuskamo, nejaki smo jos da bi uspravno hodali). Pobeze mi poenta od silne zagrade. ‘naci, ako ‘ocete na vlast, obecajte da cete srediti tri najvaznije stvari, pa ako ih sredite posteno ….

  3. Baš „dobronamerna“ upitanost autora teksta. Zaboravili ste ubaciti još nekog pripadnika tzv.“belih listića“ pa da žurka bude kompletna. Otkud to da svako ko nije za nezavisnost KiM bude proglašen desničarem, još malo pa fašistom?

  4. Nije mi jasna opozicija i njihovi ciljevi. U istoj koloni sa demokratama da budu i ljotićevci i anarhisti, liberali ne može na dobro da izađe.

  5. Definitvno, liberalni deo Srbije je zapoceo proteste. I svaka im cast na tome. I posteno bi bilo da politicki jednog dana to naplate.
    Sa druge strane protesti su u zapali u krizu zato sto ne mogu da dobace do kriticne mase. Ne da ih izbegavaju tvrdi nacionalisti, nego i pristojan svet pozicioniran u nekom tzv. centru. Taj deo naroda je terorisan i pod DOSom i pod SNSom evropskim liberarizmom i malo mu je bljak da podrzava te ideje.
    Pored ubijanja demokratije i ljudskih prava Vucicevo dostignuce je potpuna izdaja nacionalnih interesa zemlje. Ako se ne insistira na tome, Vucic ce nas gaziti jos godinama.
    I sta je tu problem.
    I da li ste primetili, nije nas unistio nacionalizam, nego onaj koji ga je uzeo za ideologiju. Vucic je ziv dokaz, isti je bio i sa istim efektima kad je bio nacionalista i kada je bio Evropejac.

  6. Између ових тоталитариста комунистичког миовоња и тзв. националиста типа Двери, ипак бирам ове друге. Звуче ми нормалније и разложније, више стоје на земљи. Бошка Обрадовића, чак, видим као јединог способног и правог политичара који ради свој посао како тај посао треба да се ради.
    И, зар није договорено да СВИ иду заједно, са заједничком платформом, БЕЗ ОБЗИРА на идеолошке разлике, док се не побољшају услови у медијима и на изборима? Дакле, сви, и тзв. националисти, и либерали, и демократе, и комунистичке баба-роге – љотићевци (где њих нађоше, побогу, као да је 1945.!), грађанисти … Сви! Чему сада – нећемо с овима, нећемо с онима …, имамо овај услов, имамо онај услов? Пре него што је ИШТА урађено!
    Није ми ту ништа јасно. Закључујем, опет, да су Двери ипак политички зрелије и практичније од ових шалабајзера, не постављају никакве услове. Прво основни услови, па НА ИЗБОРИМА ко шта добије. То је, ваљда, демократија. А не да се неко избаци (јер га ми не волимо) пре него што дође до избора.

  7. Bez nacionalizma niko nije došao na vlast. A kad dođe onda se nametnu evroatlantisti. Dole Eu

  8. Bitan je protest , i dokazati diktatoru da je njegov pad sa vlasti poceo, e sad cega sve ima u protestu, to je najmanje bitna stvar. POCELO JE . . .

  9. Ma aklRSE pise sigurno je tako,njega k njegove proamericko kmperijalne tekstove ne citaju vise ni oni koji pisu za ovaj tabloid finansiran od strane americkog kongresa.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.