Ršumović: Srbija zagađena ekološki, ružnim rečima i ružnim potezima

Ostavite komentar


    1. Zakoni su višak, ima ih i nema ih…

      Zakona je puno i na pretek. Usvajaju se, menjaju i brišu ad hoc, s druge strane bezakonje je na pretek. Zakoni se donose, menjaju i brišu po nahođenju jednog čoveka, koji je sve i svašta: država, ustav, zakon, uredba, naredba, a neumorno obavlja sve funkcije od predsednika, preko premijera, ministara, lekara-epidemiolog i šta još ne?? Saradnici su kao „fikus“, okreću se ne pod dejstvom vetra, veće gde je voljeni šef, bez umora, profesionalno slušaju šta on kaže ili čitaju njegove misli i želje. Šta će im zakon, „čitaju“ i naslućuju želje i misli voljenog šefa, dok je šef, a posle jovo na novo.

      1. Zakoni ima se, može se, a šta će kada su višak.
      2. Ono što kaže čelnik, pisano ili oralno, je „najbolji“ zakon. Za koga?
      3. Pravosudstvo, u okolnostima koji vladaju, je višak, čovek je jači.
      4. Uslovima bezakonja ne treba štampati presude, njih kao papagaja, prenose gotovo i „fikusu“.
      5. Zakoni u pisanoj formi služe samo da prikriju bezakonje.
      6. Oni koji sprovode zakon, kao „fikus“ okireću se prema šefu. Njegova je zadnja.u
      7. Plate se menjaju prema raspoloženju s i tačka. Platni razredi, ako su postojali, uginuše
      8. Čeka se nalog kada se ustaje, umiva, čisti nos i slično, sa odgovarajućeg mesta. Vaše je da neumorno i strpljivo čekate i radite.
      9. Ne pričaj šta si uradio, već učskaj drugi da kažu šta si i kako uradio. Jedino može da se hvališ.s
      10. Ako je rad stvorio čoveka od majmuna, šta li će se dogoditi pasivnim radom. I prvi čovek?

  1. Hm, gde je pesnik zalutao… A nije ni jedini. Na kraju balade, nasih ‘5 milona’, kud koji mili moji… Osta Bosko sam pred vratima RTS-a…

    1. Odrastala sam uz pesme ovog pesnika. A sada mi je muka od pomena njegovog imena kada znam koga prezentuje i ko koristi njegovo ime i prezime.Dragi cika Rsume, manite se budala i politike i ostanite nam tamo gde ste najbolji, u svetu pesme, medju decom.Volimo Vas onakvog od ranije, neuprljanog politikom i ljudskim talogom koji je u tim vodama.

      1. Potpuno sam siguran da Ljubivoje nema politickih ambicija. Njegove reci sam razumeo kao krik ocajnika, poziv zaslepljenom narodu da se trgne iz letargije. Posten i dobar covek poziva narod da se probudi dok ne bude kasno. Postovanom Rsumu zelim zdravlje i dug zivot i jos mnogo lepih pesmica. Da uveseljava decu kako samo on zna.

      2. Nema on nikakve ambicije u politici nego je došlo vreme kada je sramota ćutati na stanje u zemlji. Sutra kada padne ovaj diktator svaki intelektualac će dobijati pitanja a gde ste vi bili za vreme „vođe“ ?

  2. Do zdrave Srbije ćemo se još naputovati. Barem narednih 100 godina, kada se promeni naš „seljački“, bahati i prizemni, zatucani, osioni, inadžijski i narcisodni, osvetoljubivi, mentalitet. Kada i zaista postanemo Hrišćanski narod, a ne narod koji „meša babe i žabe“, pa nam se za Hrišćane nameću istetovirane ćelave siledžije koji ni jedno Jevandjelje nisu pročitali.

  3. Mnogo ima stranaka sa raznim nazivima koje glasac ne moze da popamti, a kamoli sta koja prica .Pre ce glasac zapmatiti face nago nazive stranke . Zato treba pred Izbore doneti nekakvo uputstvo prilkom saopstavanja svojih primedbi i predloga glasacima . Treba staviti prvo sliku glavnog u stranci , zatim skraceni naziv stranke , pun naziv stranke i u deset najvise petnaest tacaka svoje predloge i primedbe koje imaju i tako da ostane do Izbora . Sve ostalo se ne pamti . To ne ide u prilog SNS , jer se ne ostavlja ko je sta uradio do sada po tim strankama a SNS je recimo stvarno dosta uradila, jeste da je na vlasti ali ona moze u tih 15 tacaka da kaze da sa radom nastavlja u obnovi drzave i dalje istim tempom to ce glasaci shvatiti i stale stranke neka kazu sta su uradile isto tako u jednoj tacki , ostalo neka budu predlozi .

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.