Milan Stamatović: Rusija i Kina su garanti opstanka Kosova i Metohije u Srbiji 1Foto: Zdrava Srbija

Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije, poručio je da se ta stranka protivi tome da Srbija uvede sankcije Rusiji, za koju je naveo da je uz Kinu, garant opstanka Kosova i Metohije u Srbiji, ali i opstanka Republike Srpske.

„Zdrava Srbija je odlučno protiv uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji koje su se u mnogim zemljama, koje su ih uvele, pokazale ekonomski kontraproduktivnim“.

„Još važnije je to što je Ruska Federacija, uz Narodnu Republiku Kinu, najsnažniji garant teritorijalnog integriteta Srbije, to jest opstanka Kosova i Metohije u njoj, ali i garant opstanka Republike Srpske, kao srpskog entiteta u Bosni i Hercegovini“, poručio je Stamatović sa današnje sednice Glavnog odbora Zdrave Srbije koja je održana u Kulturnom centru na Zlatiboru.

Navodeći da „izbori nisu isključeni ni do kraja ove godine“, te da će „verovatno, osim redovnih lokalnih 2024. godine, biti i izbora i na još nekim nivoima“, on je predložio da „Zdrava Srbije izađe na izbore na svim nivoima“.

„Preovlađujući stav našeg članstva je da na lokalne i pokrajinske izbore izađemo samostalno. Zdrava Srbija bi i na, eventualne, vanredne parlamentarne izbore, izašla samostalno, osim ako ne dođe do podizanja ili uvođenja stepenastog izbornog cenzusa“, kazao je Stamatović.

Milan Stamatović: Rusija i Kina su garanti opstanka Kosova i Metohije u Srbiji 2
Foto: Zdrava Srbija

Dodao je da će ta stranka „i dalje insistirati na tome da, u skladu sa Ustavom i Zakonom o lokalnim izborima, predsednik Narodne skupštine Srbije, napokon, posle 10 godina, raspiše i lokalne, opštinske i gradske izbore na teritoriji južne srpske pokrajine Kosova i Metohije“.

U obraćanju prisutnima, on je istakao da je „Zdrava Srbija jedinstvena po tome što je rođena u provinciji i da se sistemom koncentričnih krugova, iz zapadne Srbije, širi ka ostatku zemlje, pa i prema Beogradu“.

„Srbiju i srpski narod su“, istako je, „kroz vekove, branili i odbranili, ali i othranili i prehranili, srpski opanak i srpska šajkača, odnosno srpski seljak i domaćin“.

„Zato unutrašnjosti i rubnim područjima Srbije moramo da posvetimo posebnu pažnju, koja podrazumeva i posebna izdvajanja i subvencije iz državnog budžeta“

„To nije nikakvo političko ili partijsko pitanje, već pitanje ostanka i golog opstanka, državne i nacionalne bezbednosti. Jedino se tako može stati na put pošasti „bele kuge“, koja preti da opustoši ogromna područja naše zemlje“, dodao je Stamatović.

Istakavši da ta stranka, nakon poslednjih lokalnih izbora „ima više od 80 odbornika u 21 gradu i opštini“, on je naveo da je „za tri godine formirala blizu sto opštinskih i gradskih odbora i da čekuje da se do narednih izbora  formiraju odbori u celoj Srbiji“.

Sednici Glavnog odbora Zdrave Srbije je prisustvovala i dr Jelena Stojković koja je, zajedno sa Pokretom Živim za Srbiju, prešla u Stamatovićevu stranku, zbog toga što, kako je rekla, program te stranke „nije samo na papiru već je životan, pogotovu na Zlatiboru“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari