RTK: Tajne službe i kriminalci rade na izazivanju incidenata na Kosovu 1 (arhivska fotografija- Kosovska Mitrovica) Foto: www.wikipedia.org

Tajne službe Srbije i kriminalne grupe rade na izazivanju incidenata na severu Kosova kako bi za to okrivili Albance, javlila je večeras RTK.

Prema javnom servisu, oni pokušavaju da „iskoriste svako sredstvo“ kako bi postigli cilj i pred međunarodnim faktorima Albance predstavili kao opasnost za srpske stanovnike, posebno nakon stvaranja Oružanih snaga Kosova.

„Jedan pamflet koji je napisan na albanskom jeziku pod nazivom ‘Poziv za mobilizaciju’ je podeljen u nekim selima na severu zemlje. Bezbednosni organi Kosova imaju saznanja o onome ko je to uradio. Ta osoba živi u Srbiji, ali je poslednjih dana boravila na severu Mitrovice i, prema izvorima, jedan je od najbližih saradnika Milana Radoičića“, javlja RTK.

Televizija je javila da su se srpske tajne službe postarale da pamflet izgleda što verodostojnije kao da se navodno radi o mobilizaciji Albanaca sa severa Kosova.

„Odmah posle podele pamfleta srpske tajne službe su se postarale da se isti pojavi u medijima koja se smatraju bliskim predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću“, piše RTK.

Prema RTK, u propagandnu kampanju protiv Kosova, putem lažnih vesti u Makedoniji se uključio i Aleksander Dugin, koji je savetnik predsednika Rusije Vladimira Putina, poznat kao „Putinov mozak“.

Dugin je u Makedoniji blizak lideru proruske makedonske partije „Ujedinjena Makedonija“, Janku Bacevskom, koji je poznat po proruskim i antialbanskim stavovima, kako u politici, tako i u akademskim aktivnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari