Rugova: Srpska lista će imati mesto u Vladi Kosova

Ostavite komentar


  1. Prateci gotovo svakodnevno clanke po razno-raznim novinicama,dogjes do zakljucka da ovi balkanski primitivci sa srpske i kosovske strane ne bi znali sta ce sami sa sobom a kamoli sa narodom da ne bude kosovske ili ti srpske strane..ko bi narodi objasnjavao zasto tako jadno i bedno zivimo..istom onom narodu kojeg su sa nivoom skolstva ostavili kao u srednjem veku.i sa kojim se igraju vec 20 godina kao sa malom decom..

    1. Narod sa Kosova je na izborima pokazao da želi da se odmakne od rata i njegovih ekstremnih učesnika. Ne vidim ni jedan razlog zašto bi napravili koaliciju sa drugim kriminalcima. I podržavam sve što su ti nadolazeči rekli da će uraditi. Sa druge strane, Srbi su pokazali svoje staro zaprljano lice podrškom najgorima.

  2. Po ustavu R. Kosova Srpska Lista Mora sacinjavati vladajucu vecinu u parlamentu i vladu jer se ne mogu donositi najvaznije odluke (budzet, vojska, NATO, EU…) bez najmanje sedam glasova Srba (citaj Srpske Liste) i clana ili clanova vlade iz Srpske Liste.

    1. Komso od Peci, nije tako kako ti kazes, da se svaki zakon primenjuje treba oko 80 glasova, i bice ovako za svako glasanje 31 glasova VV, 30 glasova SDK, druge manjine 10 glasova (Turska, Goranska, Bosnjacka, Romanska) i 15 poslanika od AAK i svaki zakon ce ici.

    2. Zdravo dragi citaoci Danasa,
      Pokusacu da pisem kratko i jasno i istinu za Kosovo, Miodrag iz Peci laze kada kaze da Albanci me mogu da formiraju vladu bez Liste Srpske, to nije tacno! Za svaki zakon koji treba da bude procesiran u parlament vazi da glasa samo 80 glasova od totala 120 glasova, tako da ako Kosovo pravi vladu sa VV koja ima 31 poslanika, SDK koja ima 30 poslanika i AZBK koja ima 14 poslanika i deset od njih sa manjine koji nisu Srbi (Bosanci, Goranci, Romani i Turci) moze svaki zakon da prolazi bez problema, ali moje je misljenje je da Srpska lista bude deo vlade da rade za dobrit gradjana i Srbe i Kosove ali to oni nece zbog kriminala koja se moze lako da se pokori u njen deo kontrolle i njima nije mu briga za Srpski ili Albanski narod.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.