Rusima Krim za nezavisno Kosovo

To na neki način predstavlja udarac na aktuelni svetski poredak, samo što to i jeste misija Trampa, kao i Putina, da taj poredak ispretumbaju, komentariše za Danas Škeljzen Malići
Da li su utemeljena očekivanja da će američki i ruski predsednik rešiti pitanje Kosova za "pola minuta"

Ostavite komentar


  1. Ја теби-ти мени. А шта сам пре причао – пуј пике. тако с е води светска политика. Ми смо то већ дали до знања, још само д а се и Кина „угради“.

  2. Znaci, Tramp i Putin ce, kao sto im imena sama i govore, (tr)amputirati Kosmet od Srbije.

  3. Falim te Boze, najzad. Sad kad grakne onaj Rista Siotona: Putin izdajnik srbstva i pravoslavlja. Hihihi

  4. Za koga bi bilo iznenađenje da se „braća“ rusi tako poigraju KIM? Toga su svesni i najveći zaljubljenici u ruse i Rusiju. Da su nam iskreni prijatelji ne bi Mirjana Marković dobila politički azil.

    1. Мири Марковић су дали азил баш зато што су пријатељи Србима. Постоји изванредна паралела са азилом који су дали Виктору Јануковичу јер је његов живот доведен у опасност кад су власт у Кијеву преотели пучисти.

  5. Srpske novine su objavile da će se po agendi razgovarati svega dva minuta o KiM. Ali, svima je jasno da oni imaju toliko međusobnih problema da će spomenuti KiM samo uzgred. Lukav je Škeljzen pa u vreme posete Porošenka Srbiji pominje Putina i Krim i Malići želi da ukaže na srpski, ne baš principijeleni stav prema Ukrajini. Što se tiče međunarodne zajednice pitanje Krima nema toliki značaj kao Kosovo jer se Krim vratio u Rusku Federaciju i ne treba mu nikakvo međunarodno priznanje i da pojednostavimo to bi bilo isto kada bi Republika Srpska izašla iz BiH i postala eventualno srpska pokrajina kao Vojvodina i KiM ili Škeljzenu bliže kada bi se Albaniji prisjedinilo KiM i tada R. Kosovo neće trebati ni srpsko priznanje ni članstvo u UN i to bi bilo poštenije nego sva ova prenemaganja oko Kosova skoro čitav vek. A Albanija i država i narod neka snose posledice takve politike.

  6. Baš vas briga! Važno je da Ukrajina nije priznala nezavisnost Republike Kosovo. LOL

  7. To će se zaista videti ko sa kim sarađuje. SAD i Rusija treba da sednu razgovaraju ne mogu SAD da deluju tako.

  8. Krim i Kosmet su slicni, ali ne po AKO-AKO diplomatskoj varijati. To jest kako Maljici kaze ako Rusi dobiju Krim onda moraju da ustupe Kosmet Amerikancima, tako sto ce ga dati Albancima iz Albanije(koji su zauzali KIM). To je ne prihvatljivo, jer juzna srpska pokrajina Kosovo i Metohija nikad nije bila teritorija republike Albanije, posto ona nije ni postojala do 1912. Godine, pa da sad Albanci imaju aspiracije na tu teritoriju, kao sto Rusi imaju aspiracije na Krim, jer je on do dolaska Hruscova na vlast bio u sastavu Rusije. Tek od 1954. godine Hruscov je Krim poklonio Ukrajini, valjda da bi ucionio plezir svojoj supruzi rodjenoj u toj nekadasnjoj sovjetskoj republici, ali posle 60 godina Krim je vracen onome-kome zakonski pripada Rusiji. Kosovo i Metohija je rodno mesto stare Srbije, nase drzavnosti, nase duhovnosti, koje je bilo okupirano od OTOMANSKE IMPERIJE. Medjutim, pobedom Srbije u Prvom i Drugom balkanskom ratu od 1912. do 1913. godine, ta nasa teritorija je ponovo OSLOBODJENA, a sve to potvrdjeno LONDONSKIM i BUKURESTANSKIM ugovorima. U to vreme stvorena je i Albanija, kao austrougarski teg Srbiji. ali teritorija Kosova i Metohije nije bila deo njene vec nase teritorije, i to u kontituitetu 106 godina samo od formiranja prve drzave Albanaca. Jedina slicnost izmedju otudjenja Krima i uzurpacije Kosova i Metohije je mesec februar. Krim je privremeno dat Ukrajini 19.februara 1954., a Albanci su proglasili secesiju 8.februara 2008 godine, sa ambicijom da ove godine, tacno na STOGODISNJICU ukidanja Austro-Ugarske, postanu druga albanska drzava u Evropi, samo na teritoriji Srbije. Do 31.oktobra kada je 1918. godine prestala da postoji K und K monarhija jos ima vremena da se ispostuje „godisnjica“ od strane Velikogermanskih sponzora samoproglasene sciptarske nezavisnsti na teritoriji Republike Srbije. Samo od SRba zavisi da im to ne dozvolimo, jer ni jedno delo na silu ne moze imati neograniceno- trajno medjunarodno priznanje. Ko kaze drugacije laze, prodao se okupatoru i IZDAJNIK JE.

  9. I vi ste našli čije zaključke ćete objavljivati . To su samo pusta nagađanja jednog kosovskog filozofa.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.