Ruta i zahtevi četvrtog po redu protesta "Srbija protiv nasilja" 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Trasa kojom će se kretati učesnici četvrtog protesta „Srbija protiv nasilja“ ovaj put neće blokirati Gazelu.

Naime, u planu je da se napravi prsten oko RTS, a skupljanje će biti ispred Skupštine ali i u parku Tašmajdan, u 18 časova.

Planirano je da po okupljanju građani ostave po cvet,te da krenu Bulevarom kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta, niz Beogradsku ulicu, levo u Ilije Garašanina i u Takovsku do zgrade Radio televizije Srbije.

Kako je najavljeno, ovaj protest će trajati do 22 časa.

Koji su zahtevi protesta?

Protestom se traži smenjivanje članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina, gašenje štampanih medija i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi sa kojih se, prema tvrdnjama organizatora, „širi mržnja, nasilje i strah“, i ukidanje emisija koje promovišu nasilje.

Podsećamo, na prethodnom protestu Gazelu je blokiralo na hiljade okupljenih građana.

Protest su organizovale pojedine stranke iz opozicije i to, kako su naveli, kako bismo se „izborili da se tragični događaji koji su u crno zavili naše društvo nikada više ne dogode“.

Protest predvode Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front / Ne davimo Beograd, stranka Zajedno i Stranka slobode i pravde / Pokret slobodnih građana / Sindikat Sloga / Pokret za preokret – Ujedinjeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari