„Šabac protiv nasilja“ neće na konstitutivnu sednicu lokalnog parlamenta 1Foto FoNet Zoran Mrđa

Koalicija „Šabac protiv nasilja“ donela je odluku da ne učestvuje u konstitutivnoj sednici Skupštine grada Šapca, prenosi N1.

„Doneli smo odluku da ne učestvujemo u radu šabačkog parlamenta, odnosno, da ne učestvujemo u konstitutivnoj sednici koja se održava danas u našem gradu, zbog nezapamćene izborne krađe kojoj smo svi svedočili“, izjavio je Nebojša Zelenović ispred koalicije „Šabac protiv nasilja“

Zelenović je istakao da „zbog svega onoga što se dešavalo u danima koji su prethodili samom izbornom danu, zbog upisa ljudi u birački spisak koji ne žive ili stanuju u našem gradu, mi ne želimo da u toj izbornoj krađi učestvujemo i da njoj dajemo legitimitet, jer verujemo da naš odlazak u parlament jeste davanje legitimiteta“.

On je dodao da je veoma zanimljiva činjenica da se sa konstituisanjem parlamenta krenulo „odozdo“, odnosno od lokala.

„Naprednjaci su zbog ove krađe, u kojoj su uhvaćeni, požurili što je moguće pre da konstituišu lokalni parlament u svim gradovima u kojima su bili lokalni izbori, čekajući na taj način da se ‘izduva’ pritisak koji u ovom trenutku postoji, zbog toga što su sve oči javnosti uprte u ovu nezapamćenu izbornu krađu“, kazao je Zelenović, a navodi se u saopštenju.

Miloš Milošević je istakao da oni na ovakav način iskazuju nepristanak na izbornu krađu.

„Odbornički mandati SNS-a nisu dobijeni od građana, oni su ukradeni u kojoj meri u kom obimu, mi to bez saradnje sa policijom ne možemo da utvrdimo, a policija je i uvučena u sam ovaj kriminal vezan za izbornu krađu“, kazao je.

Predstavnici ove koalicije ističu da sve dok traje postupak pred Ustavnim sudom, dok se vode polemike u Evropskom parlamentu, oni veruju da je bespredmetno da bilo ko iz šabačke i srpske opozicije daje legitimitet jednoj ovakvoj izbornoj krađi.

„Ono što ovu borbu razlikuje od nekih drugih koje su se vodile prethodnih godina jeste to da su oči međunarodne javnosti uprte u situaciju u Srbiji. Ja verujem da je to dobar trenutak da se otvore sva sporna pitanja i da se o tome razgovara sa zvaničnicima EU, koji su u ovoj izbornoj krađi i prisustvovali“, naveo je Zelenović.

On je pozivao sve građane da im se pridruže u ovoj borbi, jer ako ovo prođe oni veruju da nam više „nijedni izbori neće ništa značiti i ne samo izbori, nego i generalno politički rad i uopšte bavljenje politikom“.

„Čemu služi izborna trka, ako se unapred zna ko je u njoj pobedio“, zaključio je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari