SAD uvele sankcije Miloradu Dodiku 1Foto: Vladimir Stojković/ Epa

Stejt Deparment potvrdio je da su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Ova informacija se pojavila u medijima u popodnevnim satima, ali tek je večeras zvanično potvrđena. Sankcije podrazumevaju zabranu putovanja u SAD i zamrzavanje imovine na teroririji SAD, kao i u svim zemljama koje se budu pridružile sankcijama.

Ako je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik dospeo na crnu listu SAD, to se može protumačiti kao očajnički potez odlazeće američke administracije, ali može se očekivati da ga nova administracija skine sa te liste, kazao je savetnik predsednika RS Aleksandar Vranješ.
„S obzirom na to da je nova administracija do sada pokazala dobru volju, možemo očekivati da on bude skinut sa te liste“, rekao je Vranješ.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije realno da Vlada Srbije predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku uvede sankicije.
On je za RTS rekao da je od Amerikanca dobio informaciju o uvođenju sankcija Dodiku i dodao da misli da nije realno da Srbija to učini.

„Vlada je ta koja odlučuje, ali ja lično prosto ne znam kako da vam odgovorim. Da mi kažemo da je Srbija zamrzla imovinu predsedniku Republike Srpske i da mu ne da da doputuje u Beograd nije relano i to se neće dogoditi“, rekao je Vučić za RTS iz Davosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari