Samofalov: Ova vlast sarađuje sa švercerima oružja 1Foto: FoNet/ Božidar Petrović

Pre deset godina smo, takođe, imali problem sa Slobodanom Tešićem i sa švercom oružja i borili se sve vreme da se taj problem rešava.

Ključna razlika u odnosu na period vlasti DS i danas je to što su ti šverceri oružja bili finansijeri SNS-a i što se bivša vlast borila protiv tih švercera, a ova vlast sa njima sarađuje i pospešuje šverc oružja, kaže za Danas Konstantin Samofalov, portparol Socijaldemokratske stranke, čiji lider je bivši predsednik Srbije Boris Tadić, komentarišući tvrdnje Ministarstva spoljnih poslova da je Srbija pre deset godina aplicirala za Vasenarski aranžman “i tada nam još nisu dali da uđemo, i to u vreme vlasti DS”.

Naš sagovornik ukazuje da je SDS „prva, još pre dve godine otvorila temu Tešića i postavila javno pitanja vlasti“.

– Na ta pitanja ni do danas javnost nije dobila odgovor, a, nažalost, ni ostatak opozicije nije tada “podizao” tu temu. Kao ni mediji. Odmah smo po objavljivanju da je Srbija dospela na listu FATF otvorili pitanja o Tešiću i pitali da li su ministarstva unutrašnjih poslova, spoljnih poslova i finansija izdavala dozvole finansijeru SNS Tešiću i njegovoj firmi “Temeks” za izvoz oružja na području koje je pod zabranom UN i da li je od naprednjačke vlasti dobio diplomatski pasoš, kako bi mu se olakšala nedozvoljena trgovina oružjem i koja je veza između aktivnosti tog finansijera SNS-a i stavljanja Srbije na crnu listu FATF-a, napominje on.

Samofalov ističe da “smo još pre godine upozorili na to da je vlada nečinjenjem i uprkos javnim upozorenjima nadležnih tela dovela do javnog sramoćenja i ugrožavanja ekonomske budućnosti Srbije”.

„Očigledno je da naprednjačka vlast trguje ugledom Srbije zarad ostvarivanja vlastite finansijske dobiti, davanjem privilegija svojim finansijerima“, smatra sagovornik Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari