Samofalov traži vanredne lokalne izbore na Vračaru 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Odbornik Socijaldemokratske stranke u skupštini gradske opštine Vračar Konstantin Samofalov izjavio je danas da je proevropska opozicija na izborima 3. aprila na toj opštini osvojila 54 odsto glasova, dok je Srpska napredna stranka (SNS) osvojila 26, zbog čega je zatražio raspisivanje vanrednih lokalnih izbora.

Kako se navodi u saopštenju odborničke grupe „Oslobodimo Vračar“, Samofalov, koji je predsednik te grupe, ocenio je da rezultat sa izbora za skupštinu grada Beograda govori da „vlast više nema legitimitet za vodjenje te beogradske opštine“.

„Zahtevamo vanredne izbore jer Vračarci su tako poručili na biralištima. Ako se vladajuća koalicija ogluši o naše zahteve i volju gradjana da se povuku, tražićemo alternativni put za raspisivanje izbora“, kazao je on.

Prema njegovim rečima, proevropska opozicija, odnosno koalicije Ujedinjeni za pobedu Beograda, Moramo i Ajmo ljudi odnele su ubedljivu pobedu.

„Više je nego jasno da je SNS izgubila većinu na našoj opštini, da je izgubila podršku Vračaraca i da je kažnjena za nedomaćinsko vodjenje opštine“, naveo je Samofalov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari