Sanda Rašković Ivić o zadržavanju Rade Trajković: Igraju igre moći držeći ženu u automobilu 19 sati 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić povodom zaustavljanja srpske političarke sa Kosova, Rade Trajković, na prelazu Merdare s Kosovom i sprečavanja je da ode sada već 19 sati, kaže da je to teško kršenje Ustavom garantovanih prava na slobodu kretanja i igranje moći.

Rašković Iviće je je za Danas rekla da iako nema razumevanje za političko delovanje Rade Trajković, jer smatra da ne postoji opravdanje za njeno stupanje u saradnju s Kurtijem, ovo što joj sada rade na administrativnoj liniji jeste teško kršenje Ustavom garantovanih prava na slobodu kretanja.

– Pošto je nisu odveli na informativni razgovor, niti uhapsili, znači da za tako nešto nemaju razloga. Igraju igre moći držeći ženu u godinama i dijabetičarku u automobilu 19 sati – navodi Rašković Ivić.

Podsetimo,predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i savetnica Nenada Rašića, ministra u kosovskoj vladi, Rada Trajković, od sinoć u 19 i 30 sati čeka na administrativnom prelazu Merdare pošto joj je onemogućeno da se vrati u Srbiju.

Ona za Danas kaže da je razlog zbog kojeg joj se ovo dešava taj što Aleksandar Vučić u poslednje vreme više ne kontroliše svoje reakcije i doživalja je kao nekog od koga mu preti opasnost.

– Čim angažuje ovoliku policiju i BIA oko mene, verovatno je u panici. Srećom što se ne uzbuđujem i mirno sve podnosim. Čekam da vidim do kada će trajati njegovo iživljavanje – rekla je Trajković.

Angažovana je o advokatska kancelarija Zdenka Tomanovića koja u svom saopštenju između ostalog navodi da je zatražila od BIA i MUP-a podatke nužne radi pokretanja odgovarajućih pravnih postupaka „jer protivpravnost u postupanju prema građanima zabranjuju zakoni Republike Srbije, Ustav i međunarodnopravna dokumenta“.

Ovakvo ponašanje osudio je i kosovski premijer ALjbin Kurti ali i proevropska opozicija u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari